UnitedTears

Pride paraden 2010

Publicerad 2010-07-31 12:24:43 i Allmänt,

Jag är medveten om att jag har varit extremt... fruktansvärt... dålig på att skriva den senaste tiden.
Min anledning?
Jag har börjat jobba. I en växeln. Det innebär att 6,5 timmar om dagen sitter jag framför en dator och svarar i telefon. Det är ett trevligt jobb! Men jag orkar inte med dator när jag kommer hem på eftermiddagarna.Jaha, så idag är det den stora Pride paraden i Stockholm. Det kommer nog bli episkt! Synd att jag inte är där. När jag var i London för tre år sedan var det Pride parad där. Det var galet! Folk klädde ut sig, andan var på topp och folk så man knappt tog sig fram! Även om vi var på väg på tågstationen fick vi en liten skymt av paraden.

 

Det jag gillar med Pride parader är att folk verkligen vågar stå för sin läggning och hyllar det! Det är imponerande att de vågar trots motståndet de oftast möter. Att de ens skulle behöva stöta på sådant motstånd! Alla har vi rätt till att älska, och bli älskade, om det så är till en man eller kvinna. Vi är alla människor och förtjänar att bli bemötta på samma sätt. Många säger att de tycker att det är helt okej med homosexuella, så länge de inte stöter på dem. Men... det resonemanget förstår jag mig egentligen inte på. Det är som att som hetero vill man inte att de man inte dras åt ska flirta med en. Men tänk då alla av motsatt kön som man inte heller dras till, är det okej att de flirtar med en då?

Egentligen borde vi se varandra som MÄNNISKOR. Inte som olika KÖN. Vi borde låta alla männsikor, stora som små, mörkhyade som ljushyade, asiater som amerikaner, hbt som hetero, alla borde ha rätt till att älska dem de älskar utan att bli dömda för det. Utan att behöva utstå hot, glåpord och otrevligheter.

Men, för att gå emot mig själv lite måste jag ändå göra tydligt att jag inte tycker att det är okej med äldre som tänder på barn. Människor som är på djur för att det gör dem upphetsade. Människor som är på döda. De läggningarna är INTE okej för mig. För det är till att utnyttja dem som inte kan säga ifrån, det är till att skända, förstöra, skada, och det är inte okej.

To the evening star

Publicerad 2010-07-18 18:18:05 i Allmänt,

TO THE EVENING STAR

by: William Blake (1757-1827)

  • HOU fair-hair'd angel of the evening,
   Now, whilst the sun rests on the mountains, light
   Thy bright torch of love; thy radiant crown
   Put on, and smile upon our evening bed!
   Smile on our loves, and while thou drawest the
   Blue curtains of the sky, scatter thy silver dew
   On every flower that shuts its sweet eyes
   In timely sleep. Let thy west wind sleep on
   The lake; speak silence with thy glimmering eyes,
   And wash the dusk with silver. Soon, full soon,
   Dost thou withdraw; then the wolf rages wide,
   And then the lion glares through the dun forest:
   The fleeces of our flocks are cover'd with
   Thy sacred dew: protect them with thine influence!

Bilder på mitt rum

Publicerad 2010-07-18 18:17:32 i Allmänt,

Här är några små glimtar av hur mitt rum ser ut numera. Det är riktigt mysigt. Möbeln som tv:n står på är för övrigt den jag inhandlade från IKEA igår. Den som jag hade några problem med att få ihop (fråga mig inte varför). Det var också till den jag lyckades ha sönder hela 3 stycken pluggar... Trots allt står den där.Om någon skulle känna sig sugen på att hjälpa mig med lite design eller kanske en ny header, kanske med hjälp av idéer, eller till och med skapandet. Det skulle uppskattas!
Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela