UnitedTears

Mellandagsrea kan vara helt okej

Publicerad 2012-12-31 12:10:20 i Allmänt,

Att vakna tjugo i elva när man har tänkt gå upp tidigt för att skriva tenta suger ju. En promenad kan vara skönt att börja med! Få frisk luft. Oops, jag hamnade i lite affärer när jag kom på att jag behöver ju strumpbyxor. Apoteket vill jag till. Kanske ska kolla om de har några skidjackor på sportaffärerna. Några många hundralappar fattigare har ju nu kommit hem med energin i bott och försöker äta frukost. Hur det blir med studierna idag får vi se. Än så länge är jag inte på humör för mycket annat än att få sova lite mer. Lite gott i magen och en skön dusch så blir det nog ändring på det! Jag måste ju få bukt med min beslutsångest om vad jag ska ha på mig ikväll på nyårsfirandet och behöver jag ett gott humör och mycket energi!
 
GOTT NYTT ÅR!

Låt kreativiteten ge energi

Publicerad 2012-12-30 11:21:55 i

Att säga att jag vaknade pigg och alert och på gott humör skulle vara att handskas vårdslöst med sanningen (tack, Gandalf, för detta underbara uttryck). Dundertrött med önskan om att få stanna i sängen hela dagen och med ett tryck över bröstet (förkylning) vaknade jag och drog mig så småningom upp. För att pigga upp mig själv bjöd jag mig själv på detta:
 
En god frukost bestående av äggröra (vad har hänt? Jag tycker ju inte om det...), två skivor av mitt hembakta kolhydratsfriabröd, grönsaker (left-overs från tacos), apelsin, ett glas vatten och en kopp smaskigt kaffe (ja, det är kaffe. Med mjölk. Jag måste fortfarande vara lite försiktig för att undvika magkatarr).
 
Nu när magen är redo och kroppen full av energi är det dags att sätta igång med hemtentan i psykologin. Det är intressant vilken stor nytta det kan göra att vara lite kreativ! Min privata skrivbok har åkt fram igen. Det vackra omslaget, den sköna pennan och något att skriva. Det satte igång kreativiteten som gjorde att jag igår kväll äntligen skrev den där tankekartan till min scrapbooking-bok med många färger och idéer. Detta ledde i sin tur till att jag är sugen på att måla igen. Teckna dessutom. Skissa. Det var ett tag sen. Dessutom - speciellt efter att ha läst Sluta älta och grubbla av Olle Wadström - börjar jag nu få lite idéer till tentan. Det är lika bra att sätta igång medan känslan finns där. Fallerar den får jag väl göra kreativa saker igen.
 

Oh glory days

Publicerad 2012-12-28 10:24:14 i

Vilket väder vi hade igår! Klart och fint. jag åkte ända från toppen på två backar. En ena var så lätt att jag lyckades hålla mig uppe hela tiden. Den andra, den jag har åkt i hela tiden, hade så mycket lössnö att jag fastnade och därför trillade. Lika kul än dock! Fast jag orkade inte åka länge igår. Iag kommer jag inte att orka alls. Jag har åkt på den där härliga förkylningen som min familj har haft. Nu är vi tre av fem som är dåliga. Det kan hända att vi åker hem redan idag då. Buhu, jag vill ju åka! Åker dock hellre hem och är sjuk där, mot att vara det här. Ah well... Jag får vara tacksam för den tiden vi har fått åka och att vädret ändå har varit så himla bra! Det har varit lagom kallt och mycket snö. Jag har kunnat lära mig åka och slapp några allvarligare skador. Tjaa, man ska väl sluta med flaggan i topp?
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela