UnitedTears

Jag drömmer vidare...

Publicerad 2013-02-28 16:07:08 i Resor, Tankar,

 
Vakna klockan sju på morgonen med detta ljuset. Det är inte fel alls det! Tvärtom, det gör hela dagen värd! Jag blir så lycklig, euforisk, när ljuset kommer efter vintern. Det gör inget att det är sommar i lägenheten för då får jag istället öppna fönstrena och få frisk luft utan att frysa sönder. Underbart, underbart!
 
Idag pratade jag med en kurskamrat om vandring. Han pratade Spanien, jag drömde Machu Picchu. Jag vill också iväg och vandra. Se, uppleva, leva.
 
 
Det kanske är dags att ta tag i det där? Eller ja, Sydafrika först! Sedan kan jag ge mig på bergen i Sydamerika. Fy, det är inte hälsosamt för mig att ha sådana samtal. Speciellt inte med någon som faktiskt har varit iväg på den typ av resa jag drömmer om... Sikken tur att jag har en drömresa på gång i alla fall. Sydafrika. Åh, Sydafrika! Bara ett år kvar så är jag iväg... Blir alldeles exalterad bara vid tanken! Snart, snart, snart är det min tur! 
 

Varje rubrik vill jag skriva "Some days" istället för "Some nights"

Publicerad 2013-02-27 19:06:12 i

1,5 timme senare är jag inne efter en fin promenad med Mickis. Uppfriskande men oj så nedkylande för fötterna. Ned till hälen och hålfoten möts var jag bortdomnad. Blev hissen upp! Vågade inte ta trapporna. Det första jag gjorde när jag kom in var att sätta igång med maten. Lax med grädde och dijonsenap blandat samt varma grönsaker. Mums! Hade tänkt måla när jag kom hem från skolan men fastnade framför datorn och utforskade Pottermore *röda kinder* och sedan promenaden. Men vad gör det? Jag har ju hela kvällen på mig!
 

Hungern är total...

Publicerad 2013-02-25 18:21:49 i

Då sitter jag här och väntar hungrigt på att maten ska bli klar. Kyckling- och grönsakspaj med trattkantarellsås. Mums! Hoppas jag... Lekte lite kock när jag lagade maten genom att inviga mitt nya förkläde. Det är jättefint! Grått med ord. Jag älskar ju ord! I studentpresent fick jag av en gammal väninna till mamma samt vän till familj ett presentkort på Åhléns. Det använde jag till bland annat förklädet.
 
När maten är klar tänkte jag sätta mig med detta framför tv:n och se lite Vampire Diaries. Ligger lite efter där. Det är bra mysigt att ta middagen framför ett avsnitt av någon bra serie! Inte nog med att jag ser något bra, det hjälper mig även att äta långsammare. Stressad människa som jag är kan maten slinka ner på två röda ibland. Med hjälp av serierna har jag lärt mig äta långsammare.
 
Efter middagen får det bli att läsa lite farmakologi till morgondagens "föreläsning". Dessutom tänkte jag försöka ge mig på att antingen läsa i boken som jag lånade av "S-O" eller sätta mig och rita lite. Jag har velat göra båda sakerna i många dagar nu... Boken heter för övrigt Frihetens Sjö, del 1 av James Michener. Den är lite tung än så länge, men ändå bra. Det ska bli intressant att se var den bär vägen. Än så länge har jag följt en ledare och hans stam som levde för tusentals år sedan. En bra längd då var ca 140 cm och kvinnorna hade så stora rumpor att barnen kunde sitta på dem. Det är i alla fall en bok som tydligen ska spegla Sydafrika på ett bra, men skönlitterärt sätt. Jag fick låna den av en man på universitetet som var min första kontakt och hjälp angående praktiken i Sydafrika nästa vår. Jag längtar dit kan jag meddela!
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela