UnitedTears

En tacksamhetens stund

Publicerad 2013-09-22 12:07:49 i Allmänt, Tankar,

Tänk att jag slutar aldrig att förvånas över människor! Det är helt otroligt vilka jag har runt mig. Igår hade jag inflyttningsfest och precis som alla gånger när jag har en fest med "mig" i fokus är den största gåvan att folk vill komma och ha roligt med mig. Allt annat känns som överflöd. Det är inte för intet som jag har slutat fira min födelsedag!

Men så igår då. Mina vänner droppade in med den ena presenten efter den andra. Fina presenter, väl uttänkta för att passa mig. Jag blir alldeles varm när jag ser på det som de har gett mig! Den omtanke och generositet som faktiskt ligger bakom är helt otrolig! Som jag inledningsvis sa: jag slutar aldrig att förvånas. Det är med stor tacksamhet och kärlek som jag tänker på alla fina människor jag har lyckan att få i mitt liv. Att det finns de som verkligen lägger ner sig för MIN skull, som verkligen bryr sig.

Givetvis gäller inte detta bara gårdagen och de som var där. Det är även fina, underbara vänner som inte kunde vara på plats och min underbara familj. Det är en överväldigande känsla att tänka på alla dem och vad de gör för mig.

Tusen och åter tusen tack! Jag hoppas att alla berörda känner kärleken jag skickar till er!


Titta bara! En fantastisk vegetarisk kokbok, jag som är vegetarian, älskar matlagning och vill ha nya tips och idéer. Rött och vitt vin, till den vinintresserade. Det röda tillsammans med två sorters hembakta praliner och en chokladkladdtårta - jag som är helt såld på choklad. Det vita tillsammans med ännu mer choklad och som har diskuterats länge och väl för att det ska passa mig. En popcornmaskin i form av en pingvin med tillhörande popcorn - det enda i snacksväg som jag äter. Inget smör, ingen olja, lagom mängd och en underbart söt maskin. Captain Morgan att lägga till i min spritsamling med minnet av att späda colan med rom och inte tvärtom. Cava, underbart gott! En fantastisk fruktskål med mina favoriter samt en ny frukt att prova. Passar gott till fruktomanen och utgör en fin inredningsdetalj. Ni ser. Detta var Alexandra i ett nötskal!

Det här med att kratta löv

Publicerad 2013-09-21 17:03:51 i Allmänt,

Jag vet att det är ett lost case egentligen. Trots det kan jag inte låta bli. Jag skulle bara vattna och kolla till blommorna men jag råkade visst bli ute en timme till.

Ett lost case, jovisst, men dels är det ett stort störningsmoment och dels gillar jag att få vara ute och greja i trädgården. På något sätt får det mig att känna mig levande. Att vara ute i den tysta naturen och kratta löv är faktiskt inte fy skam trots allt. Det är en underskattad syssla. Kroppen aktiveras och den friska luften piggar upp och ger vårt blod nytt syre. Dessutom ger det tid att varva ned.

Nu sitter jag alltså, helt lugn, i soffan med hundarna som sällskap. Jag ska snart gå ut och gå med dem innan jag tar mig en dusch och är redo att välkomna mina gäster. Idag är det nämligen fest som gäller!Ingen idé att skjuta upp, lika bra att ha det gjort

Publicerad 2013-09-16 21:32:00 i Allmänt,

Det är skönt att ta tag i saker och få det gjort. Disken idag var en sådan sak. Högen växte lite för snabbt av skålar och matlådor. Det är inte ett jättestort och rymligt kök jag har. Snarare mycket begränsat. Med matlagning som ett intresse och ordning och reda som ett krav kändes det skönt att få det rent.

Att revidera en uppgift från förra terminen var en annan sak som låg och väntade. Detta påbörjades.

Det som även skulle behöva tas tag i är städning av stugan. När hösten kommer och löven faller, det blir mörkare, kallare och regnigare, då blir det också smutsigare inomhus. Detta orkade jag dock inte göra idag. Tröttheten är mig övermäktig. Jag ansåg det bättre att stilla mitt socker-craving och bli lite illamående (socker, grädde, kakao ... döden). Kanske att jag då sover sött inatt? Det vore bra skönt.Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela