UnitedTears

Tre på tre

Publicerad 2014-08-30 19:48:00 i Allmänt, Böcker,

På senare tid har jag varit extremt dålig på att läsa. Skönlitteratur dvs. Det som var min stora passion har nu hamnat lite i skymundan. Det är inte ofta som jag är pigg nog i huvudet för att orka sätta mig ned med en bok. För att råda bot på detta tänkte jag vara med i en utmaning som Pocketlover har anordnat.
 
Det påminner mig lite om när jag skrev mitt projektarbete sista året på gymnasiet. Då skulle jag läsa böcker som jag normalt sett inte skulle välja, bara för att bredda mitt läsande och perspektiv. Den här gången handlar det dock om att läsa tre på tre. Tre böcker på tre månader med start 1 september och slut 31 oktober. Till detta ska jag läsa böcker som jag är nyfiken på men inte riktigt orkat ta tag i att skaffa hem och läsa. Förutom nya böcker kommer jag även att läsa på ett nytt sätt. Jag lämnar den fina känslan av bokpappret, doften av en ny bok och vackra omslag till att läsa på min surfplatta. Det var billigare och det är väl lika bra att försöka vänja sig så att viss kurslitteraturläsning förhoppningsvis kan ske den vägen.
 
Temat som jag valde (det var valfritt) var: tre böcker från familjen Fletcher. Giovanna har skrivit två, Tom (tillsammans med Dougie Poynter) har skrivt två. Jag valde:
 
You're the One that I Want (2014) - Giovanna Fletcher
Billy and Me (2013) - Giovanna Fletcher
The Dinosaur that Pooped Christmas (2012) - Tom Fletcher & Dougie Poynter
 
Förutom att det är av samma familj blir det tre år i följd som de är utgivna. Detta kommer att bli kul!
 
 
    
 
 
 

Trötter drömmer konstigt

Publicerad 2014-08-30 13:05:00 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Ända sen jag kom hit till Uppsala har jag varit enormt trött. På ett sätt är det inte konstigt eftersom jag sov alldeles för lite veckorna innan, men klockan blir nio, tio, halv elva och jag orkar knappt ta mig ur sängen. På ett sätt är det skönt, för då får jag mycket djupsömn, men samtidigt är det jobbigt. Igår gick jag dock upp tjugo i åtta för att åka iväg och träna. Gymmet som jag har kollat upp har en veckas fri prova-på-träning. Det var väl lite sisådär i utrustning men de har en till lokal som jag också ska titta till. Förhoppningsvis är det bättre! Annars får jag nog testa andra gym också. Det finns ett Friskis & Svettis inte långt från där jag bor vilket är praktiskt.
 
Imorse gick jag också upp tidigt. Tio i sex vaknade jag till och bestämde mig för att gå och tvätta. Tanken var att göra det igår kväll men jag orkade verkligen inte. Imorse gick jag därför dit, startade två maskiner, ställde klockan och gick sen tillbaka och la mig. Ca en halvtimme senare gick alarmet och jag hämtade tvätten (den tog bara 40 minuter vilket var bra!) och gick och la mig igen. Halv elva lyckades jag slutligen kravla mig ur sängen.
 
Under morgonen hade jag drömt mycket. Bl a var det en mus som sprang under en matta så att det yrde grus och döda löv. Det var på "Landet", mamma, pappa och Maja var där. Först trodde jag att den var under golvet (vi var typ utomhus samtidigt...) men den visade sig var inomhus. Den sprang ut från mattan, jag konstaterade att det var en mus, mamma fick panik och pappa fångade upp den och kastade ut den igen. Det var den minsta och fulaste musen jag har sett. Nästan mer lik en spindel i kroppen och med huvudet än en mus, fast med mushuvudet. Konstig var den... Jag hann precis se den innan den sprang in i väggen igen. Ett fint hål hade den som gång. Det såg snidat ut och när jag tittade på andra sidan väggen fanns där ett likadant hål. Jaha, då vet vi hur musen tar sig in och ut, utan problem, och där var den inne i huset igen...
 
Anledningen till att jag drömde om möss beror nog på att jag inte är van vid att människor rör sig runt mitt rum. I ett år har jag bott i ett hus, ensam i skogen, och har det varit något raspande, krafsande, kvicka fötter (läs tassar) som rör sig runt har det alltid varit ett djur. Ibland kunde repet till flaggstången slå om det blåste mycket. Jag hörde träden rassla och Axel, gräsklipparen, gå omkring utanför mitt fönster. Alltså är jag van att det är djur, och natur, som orsakar ljuden i min närhet. Under kvällarna har det därför varit vissa obehagskänslor när jag har hört folk i huset. Detta innan jag kommer på att det faktiskt är människor och jag inte behöver ringa Anticimex - igen. Någon har dock gjort något i något rum nära som har låtit som en mus som krafsar i väggarna. Många har nog flyttat in idag för bankats och sågats och dragits möbler har det gjorts hela morgonen. 

Det är skönt att det är lördag. En dag av läsning och kanske lite målande som avkoppling innan kvällen kommer och jag antagligen tar mig till en nation och dess nattklubb. En snubbe som jag stötte på på gårdagens välkomstdag skulle dit, och ensamvarg javisst, men nu börjar jag bli lite rastlös ändå.

Universitetshusets enorma aula där allt från kongresser tills musikuppträdanden till välkomstdagar osv arrangeras. 
 
Jag har inte visat upp bilder på hur mitt rum ser ut så det kanske är dags:

Panoramabild nr 1

Panoramabild nr 2

Min hall där jag givetvis var tvungen att sätta upp min plansch.

Badrummet som också fungerar som diskutrymme.

Eftersom skåputrymmet i köket inte riktigt räcker till för mig som tycker om bak och matlagning lät jag en av garderoberna fungera som skafferi och köksförvaring. Jag fick ta med mig byrån som stod på Landet tidigare och det har gjort att jag har mycket förvaringsutrymme. Perfekt! 

Överlag är jag verkligen nöjd med mitt rum. Det är oerhört välplanerat och känns redan som mysigt hemma. På mindre yta var det lättare att skapa MITT hem och MIN känsla. This is going to be good.

Ett riktigt gott glas rött efter att ha grejat en hel dag i tisdags.


Mina sista 3 dagar i Sydafrika

Publicerad 2014-08-29 20:00:18 i Allmänt, Sydafrika 2014,

Sista helgen i Sydafrika kommer äntligen här!
 
Lördagen spenderades på olika vinodlingar eftersom vi var på wine tour och vinprovningar.
 
Här har vin gjorts. Eftersom det var vinter var de redan fulla dock. hehe
 
 
 
 
 
Champagne in the making.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
"A donkey with horns??"
 
Söndagen spenderade jag, Emilie, Stuart och Giulia med att första vandra uppför Table Mountain:
 
Table Mountain sett från där vi bodde.
 
 
 
 
Det här var leden vi tog; Platteklip Gorge.
 
 
 
 
 
Än så länge är det klart och vackert att titta ut. Men allteftersom vi kom högre upp blev det disigare och disigare.
 
På vägen mötte vi "grandpa" som vi faktiskt gick om. Trevlig filur!
 
 
Det gick inte att se något annat än konturer som var nära.
 
And so we reached the top!
 
 
 
Vi bestämde oss för att gå ned mot "Company Gardens". En promenad var ju inte nog!
 
 
 
Tjaa, vi hittade inte riktigt utan gick mot vacka Camps Bay istället.
 
Lollipop, lollipop, lol-lol-lollipop.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var fascinerande att se hur molnen på ett ställe var åskmörka, men inte långt bort är det klarblått...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag älskade Camps Bay och dess klippor. Det var helt underbart att få fem minuter för sig själv i tystnad. Jag njöt verkligen. Mindfulness.
 
Sista dagen i Sydafrika spenderades med mina favoriter (minus Matt). Vi åt gott, umgicks, strosade runt, hade quality time på Kristins rum (choklad-kladdkaka, töl och försök till film).
 
Anna and Elsa

Nu har jag visat mina sista bilder. Resan var ljuvlig och jag bär den med mig hela tiden i allt jag gör. Jag har snapchat med Thuva och Matt, har haft en Skype-konversation med Thuva och en med Kristin och i övrigt tänker jag på dem alla ofta! Det var till slut mitt livs resa!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela