UnitedTears

Nya tag?

Publicerad 2014-02-27 09:41:55 i Allmänt,

Huvudvärken har förföljt mig hela veckan. Spänningarna i nacken och käkarna har varit riktigt besvärande. Det har alltså blivit en lugn vecka med lätt träning i tisdags och i övrigt matteplugg, lite promenad och igårkväll yoga. För mina spänningar som dyker upp titt som tätt är yoga det perfekta hjälpmedlet. På en gång lossar mycket av spänningarna, om än inte fullkomligt.

Idag känns det alltså något bättre. Med sovmorgon, långfrukost och lyx hoppas jag att jag kommer orka stanna till vid -berget på vägen hem för en liten springtur. Har jag tur orkar jag träna imorgon eftermiddag också och få en fin start på en bra helg.

På lördag ska jag och mamma på opera! På söndag fyller lillebror år, som dessutom kommer hem vilken dag som helst! Åh, vad jag längtar efter att få träffa honom!

Jag älskar att få bli barnslig. Ta en stor klick färg, stoppa fingrarna i och börja måla. So what om det blir förskräckligt fult? So what om det blir kladdigt - ju kladdigare desto bättre! So what om jag beter mig som en 5-åring. Det är en del av min charm...


Idéerna kommer, idéerna går

Publicerad 2014-02-26 17:23:58 i Allmänt,

Idag har jag hunnit tänka flera tankar som kändes värda att skriva om. Till exempel hur för många sinnesintryck kan ge en splittrad känsla, hur underbart och exalterande det kan vara att närma sig en byggnad full av kunskap, hur fint det kan vara med lite syre och ljus och att det är oerhört befriande att få använda flera sinnen till att skapa något kreativt.
 
Tankarna kom och tankarna gick. Orken fanns där men orken försvann. I ett försök att skriva ett av de automaträttande matteproven blev inte mycket kvar till annat. Viljan börjar röra sig mot köket där middagsförberedelser väntar. Tomatsoppa står på menyn ikväll!

Min lilla röda

Publicerad 2014-02-24 20:38:29 i Allmänt,

Hur det är möjligt vet jag inte. Inte en aning om varför det är så, men något som kan ge mig varma vårkänslor är min lilla röda bil. Ibland när jag står bredvid den och ska kliva in mår jag bara bra och känner våren runt omkring mig. Eftersom jag cyklar mycket på vår och sommar blir denna association ännu mer intressant!

I några dagar har jag fått låna pappas jeep. Den är oerhört skön att köra! Den lyder minsta lilla rörelse, både på ratt och gas. Fint glider vi fram. Tryggt rör vi oss i hastigheter som skulle få min bil att skaka. Trots detta är det ändå en lättnad att få kliva in i min egen bil med ett högt dragläge, en kärvande handbroms, trög ratt och stakande växellåda. Det finns ingen radio, ingen AC, den låter mycket och är opålitligt. Trots det är det som sagt skönt att få den tillbaka. Den är min och den är hemma.

Jag är inte särskilt materiell (säkerligen mer än jag vill tro dock) och fäster mig sällan vid saker längre. Ändå är det idag med kärlek som jag skriver om min lilla röda Polo. Det är tippen nästa, men just nu... är den inte så dum trots allt.

Rött, smått och sommar. Det får representera bilen som jag inte har någon bild på.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela