UnitedTears

Vinterklampande

Publicerad 2014-01-26 19:11:32 i Allmänt,


En härlig söndag. Gardinerna hjälpte att stänga ute solljuset, men trots det tycks jag ha en inneboende väckarklocka som ringer strax innan åtta och runt tio. Vad gör det när en äntligen lyckas sova någorlunda?

Bilderna idag var min paus. En promenad åt ena hållet och klampande på gården efteråt. Jag hade köat låtar som skulle lyssnas klart på!

I övrigt har jag främst spenderat tid vid matbordet, inte BARA ätandes. Nej, jag har krånglat omkring med matten. Lätta grejer som blev svåra. Med hjälp av Rickard igår och Klarin idag är jag snart klar med ytterligare en del! Jag förvånas fortfarande över hur mycket jag njuter av att sitta med dessa övningar. Jag? Matte? Pfft, otänkbart! Trodde jag...Igår såg jag förresten en domherre på gården! Jag blev alldeles till mig! Dessa vackra fåglar - som jag dessutom har målat - valde att besöka min tomt! Då kunde jag inte låta bli att köpa med talgbollar hem igår som nu sitter uppe bland träden. Välkomna, välkomna kära fåglar!

Multitasking

Publicerad 2014-01-25 22:19:01 i Allmänt,

Booya! Fest två helger i rad. Grymt roligt med underbara människor och dansstången. Min kropp är alla möjliga vackra färger nu!

Festen resulterade i sen hemkomst. Ingen fara! I behov av sömn var det dock skönt att få lägga huvudet på kudden. Alldeles för tidigt väcktes jag dock. Av något underbart men likväl irriterande just då. Solens strålar. Solen och det fantastiska ljuset är tillbaka! Tidigare på morgonen dyker det upp och stannar längre på eftermiddagen. Det är ljuvligt! Trots det vill jag inte bli väckt när jag behöver sova. Därför drog jag mig till stan och hämtade andra gardiner hos mamma. Väl där bjöd jag på ärtsoppa, satt lite med matten och åkte sedan hem.

Det där med timing är ibland fascinerande. Jag hade inte varit hemma mer än ca tio minuter innan telefonen ringde. Ervin! Honom har jag knappt pratat med på 8-9 månader! Någon enstaka gång sen vi sågs i våras. Det är sjukt! När han och Erik konstaterade detta tyckte han att det var dags att göra något åt saken. Tre timmar och tjugo minuter senare la vi på. Mycket skratt, allvarssnack, catching up, middag, tvätt och upp med gardinerna. 


Allt under dessa timmar av härligt telefonsällskap. Detta gjorde min dag! Det gav underbar energi och glädje! Nu hoppas jag bara att vi får möjlighet att ses snart och att gänget härifrån kan ta oss till honom och hans gala i mars. Det vore helt awesome!

Varva ner till en film och sen läggdags. Imorgon är det nya tag med matten som gäller. Grund- och slutprov #2 vill jag ha gjorda! Sweet dreams, my dear ones.

Är jag helt frisk?

Publicerad 2014-01-22 22:09:00 i Allmänt,

Storhandling stod på schemat. Mycket blev det. Tunga kassar och tom plånbok.
 
Hem kom jag, med all min livsmedel. Packade upp, åt mellanmål och ställde mig för att laga mat, mat, sallad, müsli, tillbehör, lunchlåda, hacka lök att frysa, riva ost att frysa... Det tog sin lilla tid men det var skönt att äntligen ha lite ork och inspiration till maten. Det gör stor nytta att sätta sig ner och planera vad som ska inhandlas. Idag blev det mammas favoritsås till pasta. Det var hennes julklapp, men jag snodde mig en låda också. Sedan gjorde jag även stroganoff på sojakorv och i helgen ska jag laga mig ärtsoppa! Det har jag velat göra länge. Ärtsoppa... Spenatrisotto står också på planeringen, hummus och tacopaj på quornfärs. Hungern som har varit frånvarande hela eftermiddagen börjar nästan dyka upp. Hunger eller sug?
 
Sug? Jisses, det har jag haft. Godis har åkt ner i mängder. Det är minsann inte likt mig! När det är gott och njutbart är det dock helt klart värt det!
 
Imorgon är det dansdags igen! Först jobbet då jag blir självständig på annons och sedan går jag till föräldrarna en stund innan dansen börjar. Tanken är att jag ska göra första grundprovet i matten som jag läser. Borde jag ta tempen om jag säger att jag verkligen ser fram emot det?? Hade det inte varit så pass sent nu, huvudet som molar och tröttheten som tränger sig på hade jag gjort det på en gång. Pappa hjälpte mig nämligen att få mer internet idag. Det tog slut häromdagen när jag skulle ladda hem föreläsningarna... Attans... 150:- och jag har två GB till denna månaden.
 
Nej, läggdags! Sängen kallar, säkerligen kall. Godnatt!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela