UnitedTears

Last sleep in Cape Town

Publicerad 2014-07-28 00:34:00 i Allmänt, Sydafrika 2014,

Läggsdags, för sista gången i Kapstaden (för den här gången). My last sleep before I go home. Det ska bli jätteskönt men samtidigt är det så otroligt ledsamt. Jag är ju som jag är och föredrar att inte känna för mycket. Därför stänger jag av de jobbiga känslorna, men ibland sipprar de igenom. Jag kommer verkligen att sakna livet här, alla människor som jag har mött och alla upplevelser. Vänner för livet, på många sätt. Det är helt otroligt. Som Michelle sa häromdagen: "it's like you've only been for like five minutes. But at the same time it's like you've been here for such a long time." Jag kom precis, men har varit här i en evighet.

Vi lyckades få till en riktigt bra sista dag dock! Jag, Emilie, Guila och Stuart gick upp tidigt för att vandra uppför Table Mountain och sen repellera ned. Efter mycket regn och med en väldigt molnig dag var det mycket vatten längs vägen. Det var aldrig halt, men oron fanns för att halka. Det gick dock jättebra! Vi tog den snabbaste vägen vilket innebär MYCKET klättrande bland stenar. Jag kommer troligen inte kunna gå imorgon.

Tyvärr gjorde dimman att vi inte kunde se utsikten, men det var en riktigt härlig vandring ändå. Stundvis var jag uppriktigt orolig över mina luftrör och lungor - hostan var inte bra - fast även om jag fortfarande hostar kopiöst är det hanterbart. 

Vi nådde toppen, blöta och trötta. Vi gick till caféet eftersom vi hade över en timme innan repelleringen. När vi kom dit frågade jag var det låg men fick veta att det blev inställt. Givetvis blev vi jättebesvikna! Det var det enda adrenalinfyllda jag skulle göra. I guess it was not meant to happen right now.

Vi värmde oss på caféet och försökte komma på vad vi skulle göra med resten av dagen. Vi bestämde oss för en promenad till - Gardens, ca 1,5 h. Vi tog the cable car ner och började gå, Vi kom självklart på avvägar och efter en stund bestämde vi att vi ändrar mål. Camps Bay igen! Det var en jättehärlig promenad längs berg och vacker grönska. Uppfriskande och ljuvligt. Promenaden tog sin tid men vi njöt,

Väl i Camps Bay gick vi till samma restaurang dit jag och Emilie hade varit med andra tjejer första fredagen vi var här. Lyxigt, gott! Därefter gick vi till stranden. Jag klättrade på klipporna, tittade och lyssnade på vågarna och var i himmelriket. Vädret var fint och äntligen fick jag en stund för mig själv. Det var helt fantatiskt! Jag visste inte att jag hade saknat det så mycket. Vi stannade på stranden och vilade i säkert 1-2 h innan vi tog taxin tillbaka till Obs.

Dusch - kall - och sedan packa väskan... Organisera, planera. Det kändes konstigt. 

God, egenlagad middag på fralla, bönor och grönsaker tillsammans med en film och pratstund med Laura. Lagom till att de andra startade V för Vendetta följde jag med Emilie, Stuart, Laura och Giula till Cocoa Cho Chi (???). Lite vårrullar (Mari-Lous är miljarder gånger bättre och t om mina slog dem med hästlängder). De andra ville ha dessert men jag tog en choklad-kladdkaka-brownie-thingy to go som jag och Kristin kunde dela på.

Checka in. På väg från Kapstaden till London får jag faktiskt sällskap! Shanyn och Josh är på samma flyg! Vi fixade incheckingen och på väg tillbaka till Lion's House mötte vi Riri, Kristin, Thuva. Kristin och Thuva skulle ta en drink, Josh ville haka på, de frågade om jag ville med. Visst, why not! Några timmar på krogen med underbart sällskap och god cider. Det var välbehövligt.

Med andra ord, en underbar dag på många sätt! Jag kommer verkligen att sakna detta, men alla fantastiska minnen och förnimmelser som jag alltid kommer att bära med mig ger mig värme och energi. This is love.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela