UnitedTears

Uppsalahistoriker diktar i arbetssociologin

Publicerad 2014-11-30 08:49:06 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Även när en läser arbetssociologi dyker en på lite trevlig poesi. Att det var just denna dikt som dök upp är väl i och för sig inte särskilt konstigt eftersom Geijer var en mångsysslare. Född i Ransäter i älskade Värmland växte han upp att bli författare, poet, filosof, historiker och tonsättare. I början på 1800-talet var han professor i historia på Uppsala universitet. Utanför universitetshuset har han till och med fått en staty upprest efter sig.
 
Enligt Wikipedia handlar den här dikten, På nyårsdagen 1838, om Geijers känslor i samband med att han gick från att vara en av konservatismens stora män till att bli liberalist. Den är kort men uttrycker mycket och är mycket bra, enligt mig.
 
Ensam i bräcklig farkost vågar
seglaren sig på det vida hav;
stjärnvalvet över honom lågar,
nedanför brusar hemskt hans grav.
Framåt! — så är hans ödes bud;
och i djupet bor, som uti himlen, Gud.

Skratt är den bästa meducinen

Publicerad 2014-11-29 22:16:35 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Idag har humöret verkligen fått vara på topp. Pluggandet gick jättebra med mycket flyt och jag stod praktiskt taget och dansade samtidigt. Kanske är det det som var den hemliga ingrediensen till en lyckad kompott? Att dansa medan en läser?
 
Det här med att bo i korridor är inte alls dumt faktiskt! Speciellt inte när en har flera härliga grannar. Förutom att jag fick vara på gott humör i min självhet på rummet, utan jag fick sedan även skratta gott med Chris medan vi lagade köttbullar (till honom) och mos (han var mycket nöjd - och då är jag nöjd!) för att sedan hamna på en långpromenad med en annan granne. Tänk en promenad på över en timme där det får skrattas nästan hela turen. Flera timmar av mycket skratt. Det lyfter en oerhört mycket! Det är gott åt själen, avslappnande och uppmuntrande. Trots att jag var skeptisk till det först är jag oerhört tacksam att jag har fått möjligheten att bo som jag gör. Det gör livet som ensamvarg i en ny stad mycket lättare!
 
Det var nog allt jag hade att säga för idag. Det närmar sig läggdags för att orka med både studier och jobb imorgon. Dessutom är det första advent!!! Det innebär också att på måndag är det december och då får jag börja se på julkalendern! Åh, vad jag älskar denna tiden!
 
 

Föreningsstämma, bullbak, träning och studier

Publicerad 2014-11-28 21:38:48 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Efter många dagar hemma var det skönt när jag igår var borta hela dagen. Först var jag tidigt vid Engelska Parken för att plugga en stund innan vi gick och åt och fastnade en stund. När vi väl kom därifrån var det ingen idé att åka hem innan föreningsstämman utan jag åkte tillbaka till universitetet och pluggade lite mer. 

Föreningsstämman var bland det tråkigaste som jag har varit med om! FYRA timmar av "ja", "ja", "ja" och mängder av presentationer eftersom det var styrelsebyte. Det finns inte på kartan att jag kommer att delta på en sådan igen! Nu har jag fått min beskärda del av styrelser. Det räcker.

Tanken var egentligen att gå på sexan (en fest) efter stämman, med resten av de som var där, men både Liz och jag blev så otaggade att vi båda åkte hem. Istället letade jag rätt på Chris för att baka kanelbullar ihop!


Riktigt smarrigt för att vara kanelbullar! Han bakade, jag övervakade. Det var riktigt mysigt! Vi var dock inte klara förrän halv tolv, men det var det värt!

Imorse ringde klockan tidigt, tidigt! Upp och hoppa, upp och träna! Gymmet öppnar inte förrän åtta vilket innebar hemmaträning innan jag begav mig till universitetet för att plugga igen.

Det är en sådan skön start på dagen att gå upp tidigt och kunna köra ett ordentligt träningspass. När andra börjar vakna till liv har en annan redan tränat klart. En fin start och ett gott humör! Till och med pluggandet gick bra. Vi tog oss inte igenom i närheten allt, men vi kom en god bit på vägen.

Jag har försökt att plugga lite mer på hemmaplan. Det har gått bättre än tidigare i veckan men till slut valde jag att låta fredagen få ha sitt mys. Stressen finns i bröstet dock. Hur jag ska kunna sova är ett mysterium! Det får lösa sig sedan dock.

Lite god...

... ekologisk glögg som mamma tog med hit förra helgen ...
... och pingvinpopcorn fick bli mitt fredagsmys.

Nu är det bara att försöka varva ned och njuta av resten av kvällen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela