UnitedTears

Bra, dålig, bra

Publicerad 2015-08-29 22:28:09 i Allmänt,

Efter styrelsemötet i torsdags och inflyttningsfesten igår känns det okej att studierna drar igång igen. Att träffa vännerna igen har varit riktigt roligt. Nu är det bara den vanliga nervositeten kvar. Den där lilla spänningen som det kan vara i samband med skolstarter och något nytt. 

Tanken var att helgen skulle gå åt till att planera inför arbetet med tidningen men än så länge har det inte gått särskilt bra. Morgonen inleddes med att telefonen var död, det blåste till den grad utomhus att det var svårt att cykla, saker ramlade från cykeln på väg till Ica, självscanningen var inte överfört till det nya kortet, det blev en avstämning och kroppen var trött. Ja, det var en spännande dag. Trots det långt ifrån dålig! Kylen är fylld, det finns en fungerande iphone här hemma igen, müsli och matpaj har tillagats och det blev en lång och härlig promenad i skogen med Andreas. Dessutom är rummet städar och fräscht igen, samt att natten bjöd på god sömn efter den härliga festen igår. Allt kan vända och bli vad en gör det till! Förhoppningsvis blir morgondagen bättre planeringsmässigt. Det är hög tid att få vissa saker gjorda. Då slipper det ligga i bakhuvudet när fokus hellre är på plugget.

Nåväl, nu är det dags att försöka sova lite igen. Eller se film... Tillbaka i Uppsala

Publicerad 2015-08-27 13:27:03 i Allmänt,

På order av pappa är det dags att komma igång med bloggandet igen. Det har stått lite stilla under sommaren. Nu är jag åter i Uppsala och kämpar med att komma i ordning. Jag har så fruktansvärt mycket prylar, kläder osv att jag skäms. Hur kan jag ha samlat på mig så oerhört mycket?? När jag var här förra veckan tyckte jag att det blev mer plats när jag möblerade om. Nu är jag inte lika säker. Inte hittar jag något heller. 2,5 månader härifrån och jag minns inte hur jag hade sakerna organiserade. Det som innan sommaren kändes som en bra idé är det inte längre: städa, röja och få ordning. Ny ordning. Nåväl, inom kort är allt som vanligt!

En kompis sa häromdagen att flytter är det perfekta tillfället att bryta mönster på och bygga nya rutiner! Mitt första dygn i Uppsala: 
- handlar lite för närmaste måltiderna med tanken att stora handla imorgon (dvs idag).
- har många planer för imorgon (dvs idag), bl a träning. 
- kan inte sova för att det är för varmt. 
- sover kasst, vaknar, tvättar. Det är bra.
- skyndar ned till stan. Ska uträtta ärenden men glömmer vilka. Hämtar böcker och träffar Louise.
- inser att vi har styrelsemöte ikväll och att det är därför jag är tillbaka just nu! Dagens lugn och planer raseras.
- skyndar hem, är sen till att en person ska hämta upp min gamla matta som är utbytt.
- lunch: nudlar och ett par ägg.
- städar.
- svettas som en gris.
- ska till gymmet.
- stressnivån: HÖG!

Visst är det väl en strålande start och ett underbart nytt mönster att ha? Njaa, får andas lite ikväll efter mötet och ta handlingen på lördag.

Jag är inte lika negativ som det kanske framstår. Det är tröttheten som talar, och ovanan att vara här, och det fruktansvärt kvava vädret!


Det här hade passat mig bättre idag! <3

Flänger och far igen

Publicerad 2015-08-19 17:17:13 i Allmänt,

Nog för att jag stundvis tenderar att flänga och fara, men den senaste månaden har nog varit i det extremaste laget för mig. En tur till den fantastiska priden i Stockholm en helg, följt av Jotunheimen veckan därefter. Sedan var jag hemma några dagar innan jag åkte till Robin och Emma i Jessheim. Där var jag i helgen och hade det ljuvligt. Mysiga kvällar där vi pratade strunt, såg film/serie, vi var ute och åt, tog en löptur, besökte Jessheimsdagarna och tog en roadtrip för att finna ett vattenfall deras kompisar hade varit till. 

Jag kom hem i söndags för att direkt börja packa. Måndag efter träningen åkte jag raka spåret till Uppsala för att komma i ordning inför hösten. Jag var glad att jag gjorde detta eftersom jag insåg att jag hade samlat på mig en hel del grejer under min vistelse hemma i sommar. Dessutom tog jag och möblerade om. Nu har rummet fått nytt liv, ny energi och jag börjar bli redo att åka tillbaka. Det gjorde jag inte innan. Att komma tillbaka till Flogsta påminde mig om känslan att vara där. Även om ett nytt boende hade varit trevligt trivs jag oerhört bra i mitt kära Flogsta. Folk kan få tala ned området bäst dom vill, men det är bra där!


Nåväl, jag åkte alltså dit. Grejade länge, gick till sängs och sedan ringde klockan. Dags att åka hemåt igen. Klockan ett hade jag tid för att pierca mig igen, äntligen. Letade i Stockholm, försökte komma till en studio där under Pride men misslyckades. Det var med glädje jag fick veta att det nyligen hade öppnats en ny studio hemma. Tredje gången gillt fick jag mina piercings. Enkla i örat, men jag är likväl nöjd! Dermal anchors står också på önskelistan, men känns än så länge för riskabla och kanske onda. Vi får se hur det blir med dom. Först ska örat få läka.

 
Nu tänker jag vara hemma tills det är dags att bege sig till Uppsala på heltid. Orken att flänga mer finns inte riktigt. Föredrar att spendera sista dagarna här med att umgås med vänner, familj och hundar samt bo på gymmet. Så det så!
 
Det är oerhört irriterande när det finns mycket kreativitet och inspiration i kroppen som vill ut, men en inte lyckas. Jag har fortfarande inte kommit på i vilken form det ska få sitt uttryck. Under tiden blir det alltså ordbajsande berättande om vardagen i korthet, och att måla i färgläggningsboken jag köpte av Emma när jag och Robin besökte Nille under vår "shoppingrunda". På tal om banan älskar jag Norge! Har blivit förälskad i landet och språket och diverse. Kanske hamnar jag också där snart? Tankarna går ditåt i alla fall...


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela