UnitedTears

Skola + tillämpa i vardagen = kärlek

Publicerad 2015-02-27 11:25:19 i Allmänt,

Skräddarställning på stolen. En god frukost har intagits och en kopp hjärteblandning (te), efter ett litet gympass (det är ytterst uppmuntrande att jag tar 25 kg mindre i bänk mot min träningsbuddy...). Nu börjar det verkligen bli dags att sätta fart med lite instuderingsfrågor. Ett bra sätt att undvika stress är ju att arbeta med litteraturen successivt, och inte bara veckan innan tentan. Förutom att det undviker stress blir det en annan typ av lärande också (hehe, Perspectives on Learning heter boken jag arbetar med just nu). Kunskapen fastnar på ett helt annat vis.
 
När jag ser orden jag använder: "lärande", "kunskap" och hur ord som "kompetens" och "kvalifikation" dyker upp lite oftare än vanligt, inser jag att de har fått en annan innebörd. Det finns numera en djupare förståelse bakom begreppen (något finns sedan innan i sinnet och därmed kan lärande uppstå, enligt Platon -> min tolkning att jag visste vad orden innebar tidigare (hur vet jag inte) och därmed kunde jag lära mig ytterligare vad de betydde). Jovisst, arbetsskadad, men det är ord som ofta dyker upp i arbetssammanhang och används på ett sätt som går lite utanför vardagsanvändningen. Nu är det givetvis ingen radikal skillnad, men värderingen blir givetvis något annorlunda. Jag älskar verkligen när det jag lär mig i skolan kan användas till verkligheten! Det är DÅ som jag verkligen har lärt mig något!
 
 
Min hemlängtan är kvar än. Det blir lite så när en inte har varit hemma på ett tag och vet att det kommer att dröja ännu längre innan nästa gång. 24 mars blir min nästa hemfärd. Då har jag varit i Uppsala i 3,5 månad utan att besöka familjen... Det är lilla hemkära jag inte van vid! Bilden ovan älskar jag för övrigt! Jag tänkte genast på Lotten, och Lotten tänkte på mig. Det är vi i ett nötskal! Om jag skulle ha den som bakgrundsbild på mobilen är det enda av texten som skulle synas "conversation", "best friend", "us we'd be", "mental hospital". Nyckelord som säger allt!

Nästa rolighet ikväll!

Publicerad 2015-02-25 17:06:00 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Det finns inte en tråkig stund just nu. När insparken är över dröjer det inte länge innan evenemangsutskottet anordnar en pubrunda. Det är lillördag, tentan skrevs förra veckan och det finns all tid i världen för att ha roligt! Norrlands öppnar även sin nya klubb ikväll vilket troligtvis innebär dans natten lång. Efter den långa insparken som innebär en cider här, lite alkohol där, mycket sent som ledde till mycket kaffe och diverse aktiviteter som om än roligt leder till stress, har magen börjat säga att den vill att jag är lite snällare mot den. Därför har jag nöjt mig med kaffe idag och låter bli den där cidern. Vem behöver sådant när Sabaton taggar humöret och kroppen går på ständigt högvarv?! På grund av den fina huvudvärken igår tränade jag inte idag och det känns... Spring i kroppen! Jag längtar till dansgolvet, och gymmet imorgon!
 
Våra fokusgrupper där vi utvärderar utbildningen är i full gång. Jag var med och utvärderade min förra termin igår och idag var jag sekreterare på en annan termins möte. Det var en upplevelse, en erfarenhet rikare! Det var inte lätt, men det gick minsann. Det var jätteroligt att höra andras åsikter om kursen jag går och allmänt veta vad äldre terminer tänker. Jag älskar att anordna och förbereda också så det passade mig utmärkt! Nu ser jag fram emot framtiden där jag har fler tankar och idéer som innebär att jag förhoppningsvis får ta ännu mer ansvar och leda. Wiiieee!
 
Nu fick jag precis veta att min vän fick brevet jag skickade! Trots mitt kryptiska meddelande lyckades hon lista ut att det var jag (vilket givetvis var meningen). Okej, nu har jag taggat klart. Snart spricker jag av duracellenergin! Pubrunda nästa! 
 
 

Nu börjar pendlandet

Publicerad 2015-02-24 23:13:14 i Allmänt,

En annons kom upp på Dynamicus Facebook-sida, jag skrev till henne, efter flera försök lyckades vi nå varandra per telefon. Lite prat, bestämde tid för intervju. Jag for till Stockholm och mot intervjuns slut fick jag veta att jag skulle få provjonna. Dagen kom, jag jobbade lite och hade riktigt roligt. Måndag och samtalet som jag hade väntat på hela dagen dök upp. Jag fick mycket beröm, men vikigast av allt: jobbet! En enorm självförtroendehöjare, något självuppfyllande, eftersom det var helt och hållet min egen förtjänst. Tänk, jag klarade det! Tog mig igenom alla delmoment. På söndag gör jag min första dag. Det blir spännande! Just nu flyter allting mycket bra.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela