UnitedTears

Utbildningshelg med Kondoma Mera

Publicerad 2015-11-29 08:05:36 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Törstande efter ny kunskap räcker det inte med att tentaplugga. Nej, igår satte jag mig på kårhuset för en helg med informatörsutbildning med Kondoma Mera. En utbildningshelg anpassad för både nya och gamla informatörer. Första dagen var toppen, och jag tror minst lika mycket om dagens föreläsningar och workshops. Mycket bra tips och tricks och saker att tänka på när en informerar eller helt enkelt skapar ett arrangemang. Temar för utbildningen är "nå ut" vilket är ett jätteviktigt tema men något som är svårt. Jag hoppas på att kunna arbeta bättre och mer informativt efter den här helgen. Kunna nå ut. Ta med ett "varför" i mina försök att främja den sexuella hälsan och de sexuella rättigheterna. Dag två kan nu få börja.

Det nygamla, temporära hemmet

Publicerad 2015-11-27 09:09:37 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Då är en mitt inne i tentapluggandet igen. Hela dagar på Blåsen med väskan full av material och proviant. Där sitter en sedan och pluggar, pratar, diskuterar, flummar, äter, lever. Det blir som ett hem. Trots att det ibland kan bära emot att packa väskan så tung och åka iväg är det en oerhört mysig känsla att sitta på universitetet och plugga. Det blir som en slags gemenskap, både med sina egna kurskamrater och med alla andra som sitter där och pluggar. På något vis kan det motivera mer. Dessutom underlättar det när en kommer hem för då går det att släppa allt! Nu är det alltså dags att röra sig bortåt Blåsen igen. Sista dagen med intensivplugg innan en rolig helg fylld med informatörsutbildning för Kondoma Mera! Jippie!

Ny styrelse, ny träning, ny behandlingsmetod

Publicerad 2015-11-20 10:24:46 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,I måndags kom tidningen! Tryckt och klar, min första tidning att ansvara för. Det var riktigt roligt! Vi har fått oerhört mycket beröm för den också vilket peppar ännu mer! Idéerna sprutar redan till vad vi kan ha till nästa nummer. Efter att ha pratat med marknadsföring har vi även kommit på lite bättre sätt att försöka locka folk på. Det känns jätteroligt! Tidningen delades ut i onsdags när vi hade föreningsstämma. Halva styrelsen ska avgå vid årsskiftet och nya personer valdes in. Trots att vi följde allt till punkt och pricka utan att stressa gick det smidigt och snabbt. 16.15-19.30 inkl rast och sedan var vi klara. Min oro var att det skulle vara extra jobbigt när en sitter där framme och ska se road ut men det var faktiskt roligt att få sitta och blicka ut över all medlemmar. Jag hade ju två egna punkter att prata om (halvårsrapport och verksamhetsplan) vilket gjorde att jag ändå var aktiv. Stämman avslutades med en sexa där vi firade de nya styrelsemedlemmarna, tackade av de gamla och hade kul tillsammans med alla medlemmar. En trevlig kväll!

Sist jag skrev pratade jag om att testa ny träningsform, intensivjympa. I måndags testade jag också nytt. Förra julen fick jag en dvd med Ashtanga Vinyasayoga. Den såg jobbig och lång ut vilket har avkräckt mig från att prova. Nu var jag dock redo. Den var riktigt bra! Kroppen blev verkligen mjuk och det var uppfriskande med lite annorlunda positioner mot de andra yogaprogrammen som jag har kört. Det kommer jag definitivt att utföra igen!

Out of nowhere, men det blev fina lager när jag gjorde min müsli i helgen. 

Min nacke, mina axlar och skuldror har fortsatt besvära mig. Jag vet inte hur många tabletter jag har behövt stoppa i mig för att klara dagarna. Värk där leder ju gärna till huvudvärk... Till slut kändes det nog. Därför bokade jag tid för akupunktur. Jag fick några nålar i mig, lite uppmjukande massage samt att hon knäckte över bröstryggen. Nämen se där, är det så det känns att kunna andas ordentligt? Efter behandlingen var jag snurrig men framåt kvällen hade spänningarna släppt. Äntligen var jag mjuk igen, rörlig igen! Efter flera timmars stillasittande på stämma blev jag lite stel igen och bokade därför in en ny tid nästa vecka. Planen är att försöka bli av med spänningarna för att sedan försöka bygga i ryggen igen om det behövs. En tid hos sjukgymnast är redan inbokad. Då får jag väl veta om jag har blivit försvagad, igen.

Nåväl, nog med tråkigt. Nu ska jag dyka ned i George Orwells 1984 den sista delen av resan innan jag når Stockholm. En dag med mamma står på agendan. Ett bra avslut på veckan! 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela