UnitedTears

Tjoff och den var borta

Publicerad 2015-10-27 17:52:44 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Vad hände med dagen? Den försvann! Även om jag var uppe vid sju... Vi skulle ses lite innan redovisningen och komma fram till hur vi skulle opponera den andra gruppens rapport, vi opponerade och kl elva slutade vi. Knatade hemåt, handlade, åt lunch, försökte skriva min "ledare" och inledning till min artikel, packade lite, diskade, försökte plugga (gav upp snabbt), gick till Coop, kom hem, bakade misslyckade black bean chia brownies och sitter nu på golvet och ska återigen försöka att plugga. Inget av sysslor efter skolan tog någon avsevärd lång tid, ändå har tiden gått fort. Inte har det varit min dag heller. Trodde att den var toppen, men sen blev jag huxflux jättevirrig och började posta fel saker på Facebook på fel ställen osv. Det där med att plugga är så där lagom roligt också. Plugga inför en tenta jag inte ens ska skriva på ordinarie tid och inte vet när omtentan är. Det är verkligen motiverande. Bakningen försökte jag se som en energikick! När den blev helt bränd var det inte lika roligt längre. Jag som alltid har varit skolintresserad har mer och mer börjat tappa min studieteknik. Hur pluggar en? Hur bearbetar en boken? Hur i hela fridens namn kunde jag vara så ambitiös som jag var när jag pluggade på det förra lärosätet? Det går inte ihop! Jag förstår inte var orken fanns, motivationen. Inte förstår jag var de tog vägen heller. Nåväl, vi får se om jag lyckas få in lite av det biologiska perspektivet på personlighet innan det är dags att träffa John. Hoppas!

In med grillen, tillbaka med klockan

Publicerad 2015-10-25 09:47:00 i Allmänt,

När inte mamma är den som upplyser mig om att det är dags att ställa fram eller tillbaka klockan existerar det inte för mig alls. Därför sov jag gott inatt, myste när klockan ringde, vad jag trodde, halv åtta för jag kunde ligga kvar en liten stund till. Jag tog mig en promenad runt kvarteret för lite frisk höstluft. Det är alltid en bra start på dagen. När jag kommer hem sen läser jag lite på appen Jodel och börjar se en mängd kommentarer om tidsändringar, längsta dagen på året, frågor om hur bussar går och väldigt mycket betoning på klockan tre. Först då går det upp för mig att det nu är dags för vintertid. Med andra ord gick jag upp och började min dag vid sju imorse. Med tanke på att jag kände mig utvilad gör det ingenting. Då har jag en timme extra att göra något av bra av. Dagens plan är:
 
  • Skriva klart kompletteringsuppgiften
  • Träna
  • Gör ett storkok
  • Måla/läsa
 
Jag har kommit så långt som till att äta frukost och dricka kaffe ur den "lilla", Gilmore Girlsinspirerade kaffemuggen:
 
 
Det känns som att det här kommer att bli en bra dag! Hela helgen har varit mycket bra. Uppunktat i korthet:
 
Fredag:
- Handledningen på labrapporten gick oerhört bra. I stort sett bara överkurskommenterarer efter det inte var speciellt mycket grundläggande som behövde ordnas.
- Vi lyckades snabbt ändra och skicka in arbetet.
- Jag fick fantastisk hjälp av handledaren till kompletteringsuppgiften vilket gjorde att jag nästan skrev klar hela under den kvällen, tillsammans med ett glas vin.
- Var äckligt trött, nästintill gråtfärdig. Bestämmer mig ändå för att joina John och hans granne på beer pong och gå på korridorsfest i Flogsta.
- Dansa, dansa, dansa! Sikken kväll alltså! Hade oerhört roligt.
 
Lördag:
- BRUNCH! Tre timmar med Andreas, Sara och Corrie. Den absolut bästa starten på dagen.
- Resten av dagen var ganska lugn. Var ganska sliten efter festen.
- Pratade med Lotten i telefon i över en timme när båda skulle plugga. Vi pratade om allt mellan himmel och jord, som vanligt.
- Städade ordentligt.
- Orkade inte plugga, utan såg mer på Gilmore Girls.
- Tog en promenad med Markus.
- Tvättade och såg lite mer på Gilmore Girls.
- Gick och lade mig vid 22 och sov gott hela natten, and here we are; söndag!
 
Överlag har det varit en varm och glad känsla i kroppen. Känslan av att allt går bra nu. Det har givetvis varvats med ledsenhet över morfar som kommer över en stundvis. Med de fina människorna jag har runt mig är det ändå okej. De får mig att må bra vilket underlättar sorgen enormt! Det som har betytt mycket är att jag har kunnat prata om det på mitt sätt, i all ärlighet, och de har lyssnat och funnits där. Det är ett tecken på äkta omtänksamhet och vänskap. Det är verkligen genomgoda människor jag har äran att få ha runt mig.
 
Musiken har också gett energi den senaste tiden. Billy Boyd - "The Last Goodbye", Fightstars nya album, Owl City och min nya kärlek, Andreas Moe:
 
 
Det är det som har gått på repeat hos mig de senaste dagarna. Sikken tur att jag har Anna som ständigt delar bra musik till mig!

Sängsittandes förmiddag

Publicerad 2015-10-22 16:50:45 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,Att spendera hela förmiddagen nerbäddad i sängen var faktiskt inte särskilt dumt. Först var det svårt att ta sig upp helt enkelt. Sedan var det mysigt att äta frukost där och se på Gilmore Girls med den lilla koppen kaffe och därefter kändes det lämpligt att arbeta lite med tidningen. Det var faktiskt en oerhört produktiv dag och jag är mycket positiv till hur resultatet kommer att bli. Det är riktigt spännande att få leda något sådant här.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela