UnitedTears

Lång, rolig dag med loppet

Publicerad 2015-09-30 23:50:04 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Det här var nog en av de längre dagarna jag varit med om. Den började innan åtta. En liten promenad för att vakna. Ny kursintro klockan 10-12, samt föreläsning. Lunch. Laborationsintroduktion 13-14. Till Engelska Parken. Halvjobb, innan möte 15-22.20. Vi i projektgruppen för vårt Dynamicuslopp hade en del att pyssla med. Skriva frågor till tipspromenaden, göra bordsplacering för sittningen, planera dagen och kvällen samt annat smått och gott. Min hjärna är förvånande fast ännu, inte alltför mycket vätska i potatismoset. Annat lär det nog bli imorgon. Det har dock varit roligt! Jag tycker om att planera och organisera, och nu är det så pass nära inpå att det faktiskt känns verkligt! Det kommer att bli en lång dag, dagen för loppet. Vi ska börja hämta grejer redan vid 8. Därefter är det full fart fram till sittningen som inte slutar förrän runt 23 och då är det eftersläpp! Jag blir trött av tanken, men ser verkligen fram emot det! Nu ska det bli oerhört skönt att krypa i säng och lyssna på någon mysig saga och bara sova gott.

Ett av mina nya snygga mobilskal.

A red moon [sun] rises - blood has been spilt this night (LotR)

Publicerad 2015-09-28 07:23:28 i Allmänt,

Den beryktade röda månen, blodmånen, skulle synas världen över inatt. Jorden skulle vara exakt mellan solen och månen i en fullständig månförmörkelse. Klockan 4.20 ringde min klocka för att jag skulle få uppleva detta. Det tog en stund innan jag förstod vad som hände, men sedan var jag snabbt ut! Det var mycket folk ute med tanke på vad klockan var. Människor som skyndade sig till andra platser, som skrattade, som var nyfikna. Nyfiken som jag som tog mig ut på balkongen och sedan ned till vägen.

Ingenting. Ingenting syntes. Himlen var för molnfylld och det var alldeles för mycket gatubelysning. När jag gick nedför backen såg jag i alla fall att himlen hade en ganska stark, vacker röd färg, även om jag inte såg månen.

Inatt gjorde jag i alla fall ett aktivt försök att få se någon av rymdens skådespel, sådant där som händer en gång var femtionde år ungefär men där det senaste året bjudit på flertalet olika spel. Med tanke på hur vacker himlen ändå var, att jag försökte och hur ljuvlig morgonen är känns det ändå värt atthaspenderat en halvtimme av natten vaken, utan att se det avsedda verket. Eftersom jag kan åka hem och sova direkt efter dagens seminarium blir inte ens studier och dagen i övrigt drabbad! Det är en bra dag med andra ord.

Kl 7 från mitt fönster.

20 min senare. Bådar gott!

Medveten närvaro

Publicerad 2015-09-27 15:59:08 i Allmänt,

Om det är något som blir väldigt tydligt för mig själv är det att jag faktiskt mår sämre när min positiva inställning svajar. Det är också tydligt att den inställningen sakta men säkert minskar ju längre bort jag kommer från mindfulness. Många saker hör ihop med varandra och påverkas av varandra. Mycket av välmåendet grundas också i just mindfulness. För mig. I över ett års tid har jag tänkt att jag ska återuppta mitt mindfulnessutövande mer ordentligt, och i över ett års tid har jag mer eller mindre inte-lyckats. Jag vill ha en bra höst och en härlig vinter. Därför avser jag att sätta igång med det igen! Meditiation, yoga, äta medvetet, ta pauser, andas, gå i skogen, eller något annat. Det är svårt att göra allt, men jag ska välja ut något att börja med och fokusera på det tills jag blir redo att utveckla det. Medveten närvaro. Vara i nuet. Det är inte jättelätt men heller inte svårt. Det är skönt, uppfriskande och roligt! Därmed är det verkligen värt det. 

Att måla, på fri hand eller i målarbok, är också avslappning och kan bli medveten närvaro för mig.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela