UnitedTears

Det här gör jag en fredagkväll

Publicerad 2016-01-30 00:03:20 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Vad gör en student, en blivande personalvetare, en fredagkväll? Visst har ni alltid undrat? Jo, medan vännerna är ute på pubrundor, extraklubb med Hogwarts(!!!)-tema, spelningar och diverse annat finns det dem som stannar hemma.


Drar ett streck eller två i målarboken..

.. visst ser det gott ut? Hrm...

.. och givetvis - vad vore väl en fredagkväll utan det - städat och organiserat!


Klädhögarna har tidigare rensats vilket innebar att det var dags för garderoberna/skafferiet/köksskåpen att organiseras om och förbättras. Personligen tycker jag att det lyckades bli rätt bra! Förhoppningsvis blir det lättare att komma åt saker utan att behöva gå i taket av frustration för att en inte når eller för att saker fastnar. Tro det eller ej, men inspirationen fick jag faktiskt från IKEAs hemsida! Som jag och personen i kassan på Cervera sa igår: IKEA ska inte underskattas! De kommer med en del bra saker. Faktiskt.

Det är alltså vad en student, en blivande personalvetare, gör en fredagkväll när andra är på strapatser på annat håll. När det nu är gjort är det väl inte mer än lämpligt att bli lite ren och sedan välkomna John Blund. Det är ju trots allt en dag imorgon också.

Tillbaka till vardagen

Publicerad 2016-01-27 11:29:10 i Allmänt,

Efter några dagari hemstaden bar det igår tillbaka till Uppsala. Det var en riktigt lång dag som började tidigt och innefattande mycket pluggande. Väl hemma var det bara att börja städa och fräscha till eftersom jag lämnade i all hast i fredags. Dammigt, grusigt, dragit ur sängkläderna och lämnat sängen obäddad och en överfull tvättkorg. Städningen gick fort men tvätten lämnade jag till imorse. Sex maskiner, en torltumling och en torkskåpshängning senare var det klart. 2,5 timme. Till mitt försvar var inte allt fulla maskiner. Vittvätten och handtvätten blev verkligen små, men skulle inte fyllas mer ens om jag väntade två veckor. Bara att köra. Dessutom var det mycket sängkläder och handdukar som har gått åt de senase veckorna. Även om min garderob är pinsamt stor var det inte bara kläder alltså.

Att gå upp på morgonen och fixa med tvätt kan jag tycka är ganska behagligt. Dels går det att nyttja många maskiner på en gång, och dels får en luft när en springer mellan husen. För varje vända såg jag hur isen och snön smälte undan mer och mer. Jag älskar snö och kyla! Det får gärna vara det. Efter en period av det har jag dock ingenting emot att det försvinner. Så länge det försvinner helt och inte halvt för att sedan frysa på igen och gör det omöjligt att röra sig ute. Nackdelen med slasket är att det inte går att cykla eftersom backdäcket lever sitt eget liv. Inte heller går det att gå för det är halt. Eftersom det är varken snö eller is går det inte heller att använda broddar för de har inget att fästa i. Inte helt optimalt med andra ord! Lyckligtvis behöver jag inte förflytta mig varken långt eller ofta vilket gör det hanterbart. Nu längtar jag till fåglarnas återkomst. De första fåglarnas kvitter får hela kroppen att vakna och bli lycklig.

John Blund säger: Skyll dig själv

Publicerad 2016-01-24 11:54:25 i Allmänt,

Någon gång kanske jag lär mig. Fast troligtvis inte. Att glo på en skärm i sängen precis innan jag ska sova, med eller utan skärmfilter, är ingen höjdare. Nej, hjärnan aktiveras och börjar arbeta. Kroppen får vila utan att sova. När filmen eller serien är slut är det alltså inte bara att lägga huvudet på kudden och förvänta sig att John Blund kommer förbi. Han verkar inte tycka att en förtjänar sömn när en har gjort detta mot kroppen. Så, i ett försök att själv återfå sömnigheten, vad gör jag då? Jo, jag surfar lite mer på nätet. Stirrar lite mer på skärmar. Skrollar lite på Facebook och klickar in på diverse artiklar. Det är i och för sig intressant. Det går att hitta både informativa och intressanta artiklar som en annars inte orkar läsa, men även roliga och inspirerande. En av dem jag fann igår var en som gav 18 tips för att ta sin färgläggning till en ny nivå. Nog för att jag har försökt att skapa nyanser och likanande i mina målarböcker, men bilder som de visade var verkligen en annan nivå. Det var inspirerande att se. Givetvis har jag inte mina målarböcker med mig, men förhoppningsvis är målarsuget kvar när jag kommer tillbaka till Uppsala.
 
För att avsluta är här en mycket bra låt och intressant video. Blev kär i den direkt.
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela