UnitedTears

Nu vill jag göra träningen mer seriös

Publicerad 2016-05-27 14:14:48 i Allmänt,

I all iver och desperation att bli lika vältränad som jag en gång var har jag tappat fokus och slutar mest upp som sjuk eller skadad. Egentligen vet jag att det är fel väg att gå, att jag måste börja mer från början. Det är bara så tråkigt! Men, jag har gjort det förut - med goda resultat. Därför gick jag tillbaka i mina träningspapper och plockade fram mina tidigare intervallpass. Dem fick jag när jag skulle träna inför Göteborgsvarvet (som aldrig blev av). Eftersom jag i år vill satsa på löpningen la jag upp ett program för de kommande månaderna. Tanken är att kombinera två löppass med ett styrkepass per vecka. I och med att det bör vara ganska enkelt att gå ut och springa i Afrika lär det gå att hålla det i sommar också. Jag tänker åtminstone försöka. Lite struktur kan nog hjälpa lite. Fingers crossed, och jag började direkt. Det gick förvånande bra faktiskt. Pulsen sticker ju iväg, så konditionen är långt ifrån topp. Den där löpturen är mer av en joggingrunda, men någonstans ska en börja och där är jag nu. I början. När jag joggar-går-joggar-går. Innan jag vet ordet av har jag säkerligen bra kondis igen! Vem vet, kanske till och med orkar springa Tjurruset i år!?Fortsätta trampa, fortsätt trampa

Publicerad 2016-05-27 00:03:02 i Allmänt,

För ovanlighetens skull har jag stått lite i köket. Bakat knäckebröd, gjort soppor och igår satte jag en deg varpå en del fick fyllning. Deg med fyllning, toppat med ost tillagad i ugn är den nya fantastiska rätten: pizza! Helt originellt, aldrig för hört talas om. Ungefär så i alla fall. Pizza blev det i alla fall. Fantastiskt god! Även för mig som inte tycker om pizza.

Idag testade jag även på en slags kladdkaka. Något nyttigare recept än vanligtvis. Självklart smakade det inte som vanlig kladdkaka men det var helt klart smarrigt och vardagslyxigt! 

Banan, ägg, håning och kakao. Toppat med blåbär och kvarg.

Tog mig en liten tur med cykeln igår. Det var något besvärligt om jag ska vara ärlig. Det var lite väl mycket blöta rötter och stenar. Får nog leta upp en annan skog att cykla terräng i. Håga med sina vackra vyer får stå för distansen istället.

Lite skitig blev den, men förvånansvärt lite.


Ibland är ramarna bra dom också

Publicerad 2016-05-24 21:47:56 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Charmen med att laga mat är att kunna experimentera. Ta vad som finns hemma och kasta ihop till något smarrigt. Det är så 99 % av min matlagning går till. Ofta utgår jag från ett recept men ändrar det till att passa mina preferenser. Idag höll jag mig till ramarna - eller gick utanför dem om en så vill - och följde kokboken rätt av. Det hade sin charm det också. Emellanåt är det en utmaning i sig. Resultatet kan också bli spännande. Dagens rätter blev dock inte fasligt avancerade men likväl goda. Champinjonsoppa och grön ärtsoppa samt havreflarn. Det var roligt att göra något lite annat än de vanliga rätterna. Kanske får kokboken stå fram en tid till.
Sommaren närmar sig med stormsteg. Det innebär att min tid som chefredaktör snart nått sitt slut. Det är med blandade känslor jag går av. På ett sätt är det skönt att kunnna luta sig tillbaka och inte behöva ansvaret. Slippa tankarna som snurrar 24/7. Samtidigt är det oerhört tråkigt och ledsamt. Styrelsen och redaktionen har blivit som familj. Vi har jobbat sida vid sida i ett år och nu är det över. Det sista vi hade för terminen var kvällens engagemangsfest. Femkamp, korvgrillning, öl och umgänge. Det finaste var när vi avgående styrelsemedlemmar tackades av. Det var oerhört oväntat. De sade sådana fina ord och vi fick varsin present med kort. Korten var handgjorda och de hade verkligen tänkt till med presenten. I mitt fall tog de alla allergier och vegetarianismen i beaktande när de fixade. Det var verkligen fint gjort. Dessutom innehöll kortet en hälsning från mitt utskott. Ja, det värmde verkligen hela mig i den kyliga kvällsluften.Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela