UnitedTears

Fyra saker som skiljer den här terminen mot tidigare

Publicerad 2017-04-22 10:06:00 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt, Jag älskar att springa,

Med en tenta runt hörnet får den här helgen bli ett undantag. Lite extra plugg skadar inte. Inför förra tentan kände jag ganska mycket stress till slut eftersom jag inte hade tillräckligt med tid. Under den delkursen tyckte jag ändå att vi hade bearbetat mycket material längs vägen men den här gången har vi arbetat med det ännu mer. Vi har haft en bokföringsuppgift och en uppgift i att ta fram en årsredovisning. Dessutom har vi haft övningsgenomgångar och boken är full av uppgifter. Eftersom jag har arbetat med det successivt känns det ändå som att mycket redan sitter. Det är vissa samband som jag måste lära mig och framförallt förstå.
 
Den här terminen har överlag varit mycket olik de tidigare. För det första har jag fått en mycket större utmaning än tidigare. Det är 100 % studier, 40-timmarsveckor, med tydlga uppgifter och delmål. Eftersom det är något jag uppskattar med mina studier har det känts som en lättnad. Tidigare har jag kunnat bli stressad för att det är alldeles för lite att göra. Motivationen har ständigt stått på noll. Extra mycket när det vi har läst har känts meningslöst och jag inte ser nyttan i det. Det leder in på "för det andra"; i både delkursen Marknadsföring och Organisation, och nu i Bokföringen tycker jag att det är genuint intressant. Jag älskar bokföringen och utmaningen. Lite matte, lite problemlösning. Det passar mig utmärkt.
 
För att återgå till stress är det den tredje saken som verkligen skiljer den här terminen mot andra. Med en kurs med tydliga mål och krav blir stressen lägre. När den dessutom är krävande har jag inte lockats av att engagera mig till både höger och vänster vilket leder till att jag har inte varit alls lika stressad. Visst, några inslag här och där, men inte den där långvariga, jobbiga stressen. Jag har varit noga med min yoga, och inslag av meditation. Dessutom har jag satt totalstopp för plugg på helger, utom i undantagsfall (nu och för ett par veckor sedan när vi hade ett inlämningsarbete). I och med det har jag fått ha mer fokus under veckorna men även mer acceptans till att alla dagar inte är lika bra. Har jag inte gjort allt jag ska under veckan, nej då är det så. Det ska inte kompletteras under helgen. Helgen är min tid. Tid för återhämtning.
 
Den fjärde faktorn som skiljer är att jag har haft en målmedveten träning. Yogan är målmedveten för att den ger mig energi, avkoppling och rörlighet. Sedan har jag ju löpningen med det givna målet Göteborgsvarvet. Jag vet ju sedan lång tid tillbaka att träning är oerhört viktigt för mig. Att röra på sig ger energi, skapar fokus och är roligt. Tidigare terminer i Uppsala har jag inte haft något särskilt mål med träningen. Det har lett till att det inte känns som att en tränar på riktigt, det blir inte lika roligt och inte det blir någon tydlig utveckling. Nu har jag haft Göteborgsvarvet som morot. Det har krävt mycket mer disciplin och fokus - även om jag lyckades skada mig och bli sjuk eller krasslig om vartannat. Löpningen är rolig, den är avkopplande och rensar hjärnan. Det är därför jag älskar det. Det är en frihet att gå ut och springa. Den här veckan har jag till exempel fått in tre pass och jag har sovit bättre och varit allmänt piggare och gladare. Jag bor i ett fantastiskt område också med närhet till många olika vägar med vacker natur. Igår tog jag en nya runda som var helt fantastisk! Jag var totalt omotiverad när jag gick ut men när jag väl kom igång njöt jag ordentligt. En lugn fredagskväll i april när åkrarna börjar bli gröna och i en timme då solen börjar gå ned. Det var magiskt.
 
          
Bilder från min löprunda igår. Fick mycket fin natur som hejade på mig och fick mig att bli lugn i sinnet och prestera bättre.
 
Den här terminen är alltså lite annorlunda mot mina tidigare. Fyra starka faktorer: utmaning och krav på delkurserna, intressanta och värdefulla delkurser, mindre stress, och målmedveten träning. Fyra faktorer som går hand i hand och som gynnar mina studier. Jag hoppas att hösten blir lika bra när jag återgår till en kurs med mycket lägre krav och arbetsbörda. Äh, givetvis kommer det att gå bra. Det går alltid bra. Inställning är allt!
 
Nu är min morgon över och det är dags att sätta tänderna i lite gamla tentor och försöka lösa dem.

Kommentarer

Postat av: NORRSKEN EMMA

Publicerad 2017-04-22 10:49:27

Vilka fina foton du fotat! =)

ha en underbar dag
kramiz

Svar: Tack så mycket! :) Ha en fin dag du med :D
Alexandra / Lexii

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela