UnitedTears

Söndag till idag

Publicerad 2017-08-30 14:07:52 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Jag köpte en gigantisk zucchini. Använde lite i maten och resten åkte in i frysen.


Jag bakade en dubbelsats muffins och gjorde mystiska muffins (tigerkaksmuffins). Dessutom blev det en halv sats kladdkakemuffins. Frysen är full och redo för besök.

Jag tog en promenad och gick genom skogen/spåret nära mig. Det var fint så där på kvällskvisten.

Studierna började i måndags och jag har läst lite originaltexter av Skinnet, Piaget och Vygotsky. De var inte alls lika tråkiga och svåra som jag hade förväntat mig.

Jag träffade en gammal klasskamrat från mitt första år på PA, innan uppehåll och allt. Det var trevligt!

Jag har sprungit igen. Lugnare, kortare och mer medvetet. Efter lördagens pass hade jag ont i höften igen men efter foam rolling, Voltaren och rehab-övningar började det kännas bättre. Peppar, peppar känns det fortfarande bra sedan gårdagens pass.

Sedan ungefär tre dagar tillbaka har huvudet värkt. Igen. Huvudet och nacke/axlar/käkar hänger ihop. Igen. Nåväl, snart har det gått över.

Dags att läsa vidare om Vygotsky som kritiserar Piaget innan det är föreläsning.

Höstens magi

Publicerad 2017-08-27 00:30:06 i Allmänt, Jag älskar att springa,

Ja, hösten är nu här på riktigt. På båda hemmaplanen. I onsdags vaknade jag upp till dis och kyla. Temperaturen var knappt över tio grader. Det var magiskt på något sätt. Nästan romantiskt. Trollskogen. Jag gillar hösten. Väldigt mycket.

Under kvällen tog jag en liten joggingrunda. Den var faktiskt förvånansvärt lätt! Jag vet inte vad som hände. Jag har inte sprungit sedan loppet förra veckan, även om jag har hållit mig aktiv. Varken igår eller idag har jag gjort något heller. Bara varit lat, trött. Slarvat med maten. Ändå gick det bra. Sådana turer är bra uppmuntrande. Jag sprang i mina nya, low drop-skor igen. Det kändes lite i knäna, men förhoppningsvis bara tillfälligt. I övrigt är det fantastiskt skönt. De är så lätta. Bilden nedan är från början av turen. Även Uppsala är magiskt. Himlen som skapar konstverk.

Varvetmilen #3

Publicerad 2017-08-20 15:46:39 i Allmänt, Jag älskar att springa,

Jag glömde ju skriva en "efter loppet"-uppdatering igår. Jag var helt slut! Det var inget roligt lopp. Tog i för mycket i början och tappade snabbt orken. Andra halvan var rena pinan. Jag var så glad att funktionärer och färdiga löpare stod på sidan och hejade på där jag kom lunkandes, högröd och svettigt. Några leenden kunde då krypa fram. Jisses, den tröttheten efteråt var brutal. Det tog en evighet att cykla hemåt. Säkert 40-50 minuter. Men jag genomförde loppet och jag tog mig hem och jag sov gott inatt. Tiden är jag missnöjd med men ja, jag åtminstone en tid.


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela