UnitedTears

Knäppa familjen på motionstur, årets första dopp och lite mer

Publicerad 2017-07-04 21:47:23 i Allmänt,

Åter i Uppsala. Den senaste veckan har varit händelserik. Senaste uppdateringen handlade om min djungel här hemma. Då hade jag varit iväg och fått hämta hem saker för att gå balkongen snygg. Dagen efter plockade vi bort allt och rev upp trägolvet. Det var inte ett fint golv och det under var ännu värre av allt skräp. Även om träet gav en hemtrevlig känsla ville jag inte ha det kvar. Vi kämpade och slet och till slut var det borta. Efter en dels skrubbande blev betongen relativt ren också. Även om det inte är lika fint nu känns det bra. Nu kan jag istället lägga dit en matta eller konstgräs, eller något annat av eget val som är lätt att ta bort.


Ja, sen på fredagen var det tidig upptigning för att ta en löprunda innan frukost. Den gick åt skogen, vilket min springpartner var rätt åt mig. Vi hade tänkt springa kvällen innan men orkade inte efter allt slit på balkongen. När jag då sprang i fredags istället, utan honom, tyckte han att jag var "otrogen". Syndaren straffar sig själv heter det väl?


Löpturen överlevdes nätt och jämt och sedan var det att sätta sig i bilen och köra i en sisådär fyra timmar. Vi spenderade helgen i Karlstad där vi tog en kvällsrunda på stan som slutade på O'learys. Lördagen bjöd på en sväng till Mariebergsskogen med titt på djuren och glass liggandes på gräset. Det följdes av en tur genom Stadsträdgården och en snabb visit till H&M. Jag hade varit ointelligent när jag packade (jag trodde att vi skulle ha svensk sommar som innebar jeans) och hade inga fräscha kläder för kvällens grillfest. Jag hatar konsumtion och onödigt handlande, men den här gången fick det bli så. Det blev trots allt kläder som jag kan använda igen. Så kom kvällen med grillfest för 30-åringen. En fantastisk kväll på alla sätt. Vi satt ute till klockan elva i bara linne. Var vi verkligen i Sverige? Det kan en ju fråga sig. 

Söndagen var ett annat äventyr det. Mitt humör rörde sig snabbt från det ena hållet till det andra. Jag var nog inte rolig att ha med att göra till en början. När vi kom ut till Landet hade det i alla fall jämnat ut sig, pust. Efter kaffe spelade vi alla kubb, satte oss lite mer i solen och hade det gött. Tanken var att springa. Ingen hade egentligen motivation men vi sa att om mamma följer med går vi ut. Okej då! Robin och Emma kanske vill med? Jovisst. Fem personer gav sig sedan ut på landsbygdsvägarna för att jogga/springa/backintervalla ihop. Det måste ha varit en rolig syn. Först höll vi ihop i ett pack, sedan var vi i olika grupperingar. Familjen hade fått en knäpp! Det var skönt att ha gjort det men jag var helt klart sämst! Inte bara för mitt eget fel utan också för att andningen och "astman" inte var helt på min sida - nyklippt gräs är ju kul. Nåväl, väl hemkomna gick vi ned i sjön! Så en springrunda följdes av årets första dopp - vilken kväll!

Till slut kom gårdagen då vi skulle åka tillbaka till Uppsala. Vi lämnade Karlstad klockan 14.15 och nådde Uppsala klockan 19.57. Åska och blixt och träd som föll över elledning, orsakade strömavbrott och störningar i tågtrafiken. Om det var skönt att komma hem och få sova? Ooh ja! Så skönt! 

Sist men inte minst, men mindre, har vi dagen idag. "Dagen idag är en märklig dag, den är din..." Relativt tidigt kom jag upp, tvättade och åt frukost, gick och handlade eftersom kylskåpet och skafferiet var ganska tomma nu när jag har varit borta så länge. Tjopp, tjopp, sedan iväg för vaccination nummer två för TBE och hem igen. Lite matlagning, lite slappande framför TV:n och till slut! Orkade jag ta mig ut och springa. Sikken tur sen! Den bästa på länge. Äntligen hade jag energi, fart och teknik. ÄNTLIGEN! Nu blev det äntligen skönt och roligt att springa. Nu kunde jag springa utan en miljon andningspauser. Äntligen, äntligen! Därmed slutar dagen på topp, och så också detta långa, detaljerade inlägg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela