UnitedTears

Avkopplande yoga-pass var det alltså

Publicerad 2017-03-29 21:18:39 i Allmänt, Jag älskar att springa,

Tanken var att jag skulle ta ett lugnt yogapass som återhämtning eftersom jag cyklade långt i söndags och var på ett spinningpass igår där jag verkligen körde slut på mig själv. Så vilket pass hittar jag? Jo, ett som heter styrka och AVSLAPPNING. Perfekt efter en lång dag på jobbet, enligt Boho Beautiful (YouTube-kontot). Vad ska jag säga? Jag svettades och kämpade ganska bra. Jag vet inte om jag skulle kalla det avslappnande, men det var lite lätt utmanande och roligt. Jag fick testa lite nya saker och se hur jag har utvecklats sedan jag började med yogan. Utveckling ser en sällan. Det är när de där tillfällena dyker upp som det verkligen går att se. Nåväl, träning två dagar i rad. Vi får se om det blir någon löpning imorgon. Eller om det får sparas till fredag. Det visar sig! Nu ska jag njuta av resten av kvällen.


Stjärnprydda musikfyllda promenader

Publicerad 2017-03-28 00:17:51 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Med musiken högt i lurarna gick jag fram längs Uppsalas mörka gator. Basen kändes ända in i kroppen. Kombinerat med den friska luften var det med lätta steg jag rörde mig, halva tiden blundandes med känslan musiken, halva tiden tittandes upp mot den upp mot den stjärnklara himlen. Kvällar som dessa är magiska. På riktigt magiska. När en går som i en bubbla där omvärlden inte existerar. Ensamheten när den är som bäst. Det fyller kropp och själ med riktigt härlig energi.


Två månader minus en dag kvar

Publicerad 2017-03-21 11:54:49 i Allmänt, Jag älskar att springa,

Två månader minus en dag kvar. Sedan går startskottet för målet med min träning. Göteborgsvarvet 2017.


Det går framåt. Sakta men säkert. För varje runda lär jag mig något nytt. Att gärna snurra runt på golvet innan jag går ut - då är kroppen mjuk och fin. Att "lyfta knäna" med hjälp av höfterna, snarare än att sparka mot baken - för att överdriva hur jag menar. Att hellre vara hungrig än mätt när jag går ut - så länge det finns energi förstås. Sedan en massa småsaker, mindre justeringar som jag märker längs vägen.

Förra veckan sprang jag 8,5 km och var helt slut efter det. Höll en ganska stabil, men hög, puls. Idag känner jag mig inte alls lika trött! Det går fort att utvecklas vilket är något jag älskar med målmedveten träning. Alla pass är inte bra, men snabbt går det att se förbättringar.

Idag sprang jag alltså 10,55 km på 1:06:48 min, enligt Runkeeper. Den är inte helt rätt dock. Jag springer främst utifrån min klocka eftersom den är lättillgänglig och går smidigt att pausa till exempel när jag måste vänta länge vid trafikljus. Med tanke på att det bara är min andra mil i år och att jag tappade lite fokus och regelbundenhet efter att jag fick skavsåret är jag mycket nöjd! Klockan visade 1:04 h när jag nådde milen. Jag är mycket nöjd! Fortsätter det så här kommer jag att klara mig fint när det är dags för Göteborgsvarvet. Två månader minus en dag kvar!


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela