UnitedTears

Grannföreningar

Publicerad 2018-08-27 20:27:09 i Allmänt, Livet efter plugget,

Häromdagen kom jag hem från jobbet och möttes av en intressant lapp på portdörren.

(null)

Mitt lägenhetshus ligger mittemellan två stora, fina gräsmattor med lekplatser, grillar och annat kul. Det var först vid städdagen som jag förstod vilken sida som hör till min föreningen. Det intressanta är att gräsmattan som nämns i lappen är den sidan med buskarna i bilden nedan. Min ingång är på sidan med cyklarna. Här görs alltså en kraftig distinktion mellan "vår" och "deras", på ett område som avgränsas av en liten asfalterad väg. En gräsmatta är "deras", och den andra lilla delen framför vårt hus klassas som"vår". 

(null)

Hade bilarna stått i vägen, eller hade de förstört gräsmattan hade jag helt förstått irritationen. Jag kan egentligen förstå irritationen över att bilar parkeras på gräset över huvud taget. Nu råkar det vara så att de oftast inte står ivägen för något för barnen leker alltid längre in på gräsmattan. Gräsmattan är också fortfarande jättefin. Det lämnar ändå en konstig eftersmak att få en sådan lapp. En lapp som också hänvisar bilarna att parkera närmast huset. Det finns en eller två små gräsplättar för det. Resten är blockerade av cykelställ. Vi är mittemellan. Överlag delar flera föreningar på gräsmattorna och lekplatserna. Att göra en sådan hård avgränsning mellan "vårt" och "deras", ja, det känns inte bra. Ungefär som när något snille ville sätta stängsel runt våra byggnader för att inte boende i andra föreningar skulle komma och leka och använda vår jättestor gård. Vad är det för fasoner? Kom igen... lyckligtvis var det ett tvärnej på det.

En fantastisk helg

Publicerad 2018-08-26 20:18:03 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt, Jag älskar att springa, Livet efter plugget,

Vilken helg det har varit! En riktigt bra helg. I fredags fick vi visserligen vänta i fyrtio minuter på maten. Alla fick sin mat innan vi, trots att de kom efter oss. När vi sen kom hem hade jag inte ens fått tofu i min mat. Jag åt alltså torra nudlar med cirka fem grönsaker. Det var intressant... det är dock första gången de gör fel och något sådant här så jag orkade inte annat än skratta åt det. Kvällen slutade i alla fall bra med en film och tidig läggdags.

Igår cyklade vi iväg för att rösta. Trots ångest som uppstod när jag skulle välja vilket parti som jag skulle lägga ner i riksdagskuvertet fattades till slut ett beslut, och nu är det äntligen över. Vi åkte sen vidare inåt stan. På väg till Systembolaget stannade vi till på Myrorna och tro det eller ej, men jag hittade äntligen en kavaj! Som inte kostade skjortan (85:-) och som satt perfekt. Jag var väldigt nöjd när vi gick därifrån.

Kvällen bjöd sedan på pannkaksmiddag. Det har aldrig lockat mig förut, men igår blev jag riktigt sugen på det. Mums, det var smarrigt! Även idag fick det bli pannkakor till middag. Efter en dag av veckohandling, matlagning, städning och en löptur. Även idag blev det shopping! Jag råkade titta ut genom fönstret och såg att en loppis pågick. Vi var spontana och kastade på oss skorna (egentligen skulle vi äta lunch) och gick ut. Jag kom hem med en väggprydnad med massa ljushållare i. Jag måste bara komma på hur jag kan sätta upp den i min betongvägg.

(null)

(null)

 Det har varit en jättebra helg. Rolig, mysig och mycket skratt. Igår kväll fick jag ett sådant skrattanfall att jag nästan ville börja gråta för att det inte gav sig. Det var som hicka. Muskler som drar ihop sig vare sig du vill det eller inte. Magen krampade, och det var svårt att andas. Nåväl, jag kommer leva många år extra tack vare det.

Benen fick röra på sig

Publicerad 2018-08-21 21:51:03 i Allmänt, Jag älskar att springa, Livet efter plugget,

Efter krassligheten har jag äntligen varit ute och rört de två benen flera gånger i olika fart. Jag har promenerat mycket för att få igång kroppen, och det har övergått i lite löpsteg. Tre gånger har jag sprungit och det har varit ljuvligt! Bara att få göra det har varit skönt. Idag tog jag på mig mina five-fingers och behövde ta det lite lugnare, vilket resulterade i en runda som var behaglig och så där lagom "rensa hjärnan"-snabb. Vi får se vad benen säger imorgon, för jag har inte sprungit i dem på ett tag och aldrig den sträckan. Det ska nog bli bra det med! Dagen har trots allt varit genomgående bra och jag ville inte ens skrika på någon när jag cyklade till och från stationen!

Igår orkade jag inte springa utan tog en promenad istället. Strosade runt lite, och stannade vid hagarna i närheten där kommunen låter får beta. De studsade omkring och pratade högt. Jag önskar att jag visste vad de pratade om. Det hade varit kul. De verkade lite oense, men vad vet jag! Kameraskygga var de i alla fall - kunde inte stå stilla tillräckligt länge...

(null)

(null)

(null)

(null)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela