UnitedTears

Ett halvår senare

Publicerad 2018-02-28 21:36:04 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Det tog ett halvår. Den längsta tiden jag har upplevt så länge jag kan minnas. Ingen sjukdom, ingen förkylning, inga bihålebesvär, ingenting. Jag tackar min veganska kost kombinerat med mycket frisk luft. Ett halvår, men nu verkar det vara dags. Kroppen har strejkat och luftrör, hals och näsa har känts svullna. Det är egentligen inte konstigt med tanke på stressen som min kropp har utsatts för i omgångar. Att resa med tåg flera gånger i veckan gör säkert sitt också, och likaså det oerhört kalla vädret då folk bestämmer sig för att hålla sig inomhus. Om jag ändå skulle bli sjuk är det bättre att det sker nu snarare än om ett par veckor när vi åker till Sydafrika. Jag vill inte vistas där och vara sjuk, igen. Nej, jag har för avsikt att vara där, frisk som en nötkärna, och njuta av solen och värmen, omgivningen och sällskapet.

(null)
Söndag
Måndagsutsikt

(null)
Tisdag, på det extremt försenade tåget till Stockholm. Med denna utsikt är det svårt att tro att vädret har ställt till med problem.

(null)
Tisdag, inte lika roligt att komma fram till Stockholm.

Filmen - den bästa på länge

Publicerad 2018-02-26 21:13:36 i Allmänt,

Ja, jag erkänner, jag tog inte bussen till bion igår. Jag gick. Igen. Till mitt försvar fick jag mer energi när jag gick utanför dörren och fick frisk luft. Dessutom köpte jag godis vilket gav mig ytterligare en liten kick. Så ja, jag gick. Eftersom det bara tar cirka 25-30 minuter är det i alla fall inte jättelångt.
 
Filmen vi såg var Black Panther. En oerhört hypad och mycket omtalad film. Jag ville veta om den levde upp till förväntningarna. Enkelt sagt: JA, det gjorde den! Den var fantastiskt bra - den bästa jag har sett på länge. Mycket välgjord med härlig humor. Det fanns många delar som jag tyckte om. Filmen är stark och den sänder sådana viktiga budskap. Bland annat att allt inte är svart eller vitt. Linjen mellan vad som är gott och ont, vad som är rätt och fel, är relativt skör. Även vid vissa dåliga handlingar går det att se att det finns en god intention bakom. Även bland de goda finns det restriktioner i deras beteende. Den visar också upp starka, svarta hjältar. Innan jag såg filmen har jag sett människor som gråter av glädje över att äntligen ha en hjälte att identifiera sig med - det är sällan svarta personer portätteras som de görs i Black Panther. Dessutom är de kvinnliga rollerna otroligt starka! Female empowerment på hög nivå! Trots att de lever i ett mansstyrt samhälle är kvinnorna starka, smarta, viktiga. Det är inte det viktigaste budskapet, men när jag jämför med exempelvis Wonder Woman som hyllades för sin female empowerment vinner Black Panther med hästlängder. Wonder Woman föll nämligen på basala saker i slutet ändå - även om mycket av arbetet bakom kulisserna, vilket absolut inte ska föringas, utfördes av kvinnor. Givetvis älskade jag även humorn i filmen - jag, och många andra i biosalongen fick både ett och annat skratt. Det var inte mycket jag kunde klaga på, utan jag skulle ge filmen 5/5 symboler.
 
 

Tung promenad hem

Publicerad 2018-02-25 19:07:58 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Det var tunga steg som tog mig hem från stationen idag. De var trötta från gårdagens träning, trötta efter att ha blivit stilla i flera timmar, bland annat för tågförseningar, trötta av kylan, kroppen trött av energibrist och hjärnan allmänt trött. Ja, det gick tungt, men det gick framåt i alla fall! Till slut nådde jag till och med min lägenhet och kunde kraschlanda på golvet en stund innan jag förberedde en mugg varm choklad. Efter det har det dock inte gått i många knop. Det mesta som kommer hända är nu att gå till Ica, sätta sig på bussen och gå på bio. Stillsamt och mysigt!

(null)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela