UnitedTears

The Circle of Life

Dan för inlämningsdan - en trög en

Publicerad 2018-02-17 16:57:12 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

När jag har svårt att få inspiration till att skriva brukar jag behöva sätta mig på golvet. Där sitter jag i tveksamt bra ställning i timmar. Eller i soffan, eller på sängen. Timme efter timme med axlarna framåt och ryggen böjd. Det är nog inte många delar av kroppen som trivs med det. Utöver hjärnans kreativa del förstås. Nu när jag har haft många sådana dagar den veckan, kombinerat med stress och lite sömn, vaknade jag imorse med en massiv huvudvärk och trötthet. På två, tre timmar hade jag skrivit ungefär fyra meningar och läst lite, men inte mycket mer. Jag tog en tur till affären - ingen skillnad. Jag drack koffein i mängder - ingen skillnad (inte ens hjärtklappning). Jag åt socker - ingen skillnad (förutom lite illamående). Till slut tog jag mig en liten vilostund och energin var äntligen åter! Jag fick ett par timmars produktivitet innan jag kände att det var dags att röra på sig. Därför, inspirerad av Sara Dahlström som alltid verkar röra sig och träna under arbetsdagen, tog jag fram mina kettlebells och rörde lite på min stackars stela kropp. Det var ett smidigt sätt att få tillbaka lite rörlighet och syre till hjärnan. Nu är det bara 1,5 dag kvar innan den här tentan har nått sitt slut!

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Fullspäckad vecka

Publicerad 2018-02-16 19:30:59 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt, Jag älskar att springa,

I onsdags satt jag på bussen på väg från dansen till Flogsta. Jag satt med telefonen för att skriva ett inlägg men innan jag visste ordet av var jag framme. Det var halt. Så halt att jag nästan trillade vid ett tillfälle. Det var helt enkelt inte läge att fibbla med telefonen just då.

När jag kom fram var klockan närmare nio på kvällen. Det var alla hjärtans dag och jag skulle jobba dagen därpå. Därför ville jag ta tillfället i akt att umgås. Än en gång, det var inte läge att hålla på med telefonen.

Torsdagen kom och jag åkte till jobbet. Trots de få timmarna av sömn som min kropp hade fått den senaste tiden var jag pigg och alert. Jag fick, enligt mig själv, mycket gjort. Mitt mål för dagen nåddes och jag kom hem tidigt. Eftersom den här veckan har bjudit på såväl jobb som förberedelser till uppsatsen och hemtenta har fokuset varit splittrat. De två första dagarna som jag hade tillgängliga till tentan var slöa. Hjärnan ville inte samarbeta - trots att jag kunde många svar utantill. Det var av den anledningen jag ville komma hem tidigt. För att, utöver mina nästan sju timmar på jobbet, få till några pluggtimmar. 

Behöver jag ens säga att kvällen slutade sådär?

En fråga var svår att förstå och jag mejlade läraren för att få den förklarad.

Behöver jag ens säga att det var ett dumt beslut?

Jag var redan stressad över hur lite jag hade åstadkommit och hur mycket jag hade kvar. När jag fick svaret kom ångesten. Skoningslöst. Efter en timmes Facetime hade balansen mellan lugn och stress nått en jämnare nivå. Jag tog min dator och mina böcker, satte mig på sängen och började skriva, bläddra, tänka och skriva lite till. Innan jag visste ordet av var klockan halv två. Jag kände mig nöjd med det jag hade gjort och gick till sängs. Det var ett bra beslut. Idag har jag nämligen varit mycket lugnare. Endast mindre inslag av stress och tvivel. Jag har två dagar kvar och känner mig säker på att jag kan lämna in i tid.

Med en massiv huvudvärk efter timmar i dåligt sittande position ska jag nu ut och röra på mig, sedan är det natten för mig. Min kropp och min knopp vill ha sömn. Sömn i massor! Återhämtande sömn. Ljuvlig sömn. 

Ja, en fullspäckad vecka, det är vad det är.

(null)

Jag förstår inte hur jag inte är en modemogul vid det här laget! Jag har ju jordens bästa klädstil.

(null)

Seriedetox

Publicerad 2018-02-09 09:14:30 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

I slutet på januari, efter att jag hade sett klart på en riktigt bra serie, bestämde jag mig för att ha ett serieuppehåll. Det var ett bra beslut. Jag ser enbart serier som jag verkligen tycker om och då blir det ofta många avsnitt per dag. Det är inte särskilt hållbart. Därför valde jag att sluta och istället ägna mig åt att koppla av, läsa eller se dokumentärer och filmer. Läsa har jag inte riktigt orkat ännu - efter långa dagar med plugg eller jobb är huvudet lite trött. Däremot har jag sett dokumentärer. Riktigt bra och lärorika dokumentärer! Okej, en var oerhört dålig , After Porn Ends. Där fanns ett riktigt pucko som sa felaktiga saker och lade konstiga värderingar och dokumentären hade en vinkling som var att kvinnor tog sig bara ur branschen tack vare sina män. Dessutom avslutades den med en konstig sammanfattning om vad som hade hänt och allt var negativt. Det var ungefär som att de hade bestämt sig innan för vad de skulle finna och vad de ville hitta. Den är därför inte särskilt objektiv utan snarare styrd av fördomar och en subjektiv syn. Den sög hårt faktiskt.

De andra dokumentärerna jag har sett har däremot hållit en hög nivå. En av de bästa var Virunga som handlar om området Virunga i Kongo, nationalparken och dess bergsgorillor samt hur natur kan leda till konflikt, korruption och oroligheter. Den var oerhört gripande.

Utöver att bli mer bildad genom dokumentärer har att inte titta på serier bidragit till att jag kommer i säng tidigare och sover betydligt bättre. Jag tittar på inte på tv med "ett avsnitt till, bara ett avsnitt till"-tankar utan jag planerar längden och går sedan och lägger mig. Givetvis hjälper det att jag jobbar och går upp sex på morgonen för att sedan komma hem vid halv sju, halv åtta på kvällen. Det har också gjort att jag vaknar tidigare, och mer utvilad, alla andra dagar också - kroppen ställde om sig oerhöet fort.

Kort och gott, att inte glo serier har än så länge gjort mig gott. Jag kommer garanterat falla tillbaka, men förhoppningsvis tar jag sådana här pauser igen.


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela