UnitedTears

Seriedetox

Publicerad 2018-02-09 09:14:30 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

I slutet på januari, efter att jag hade sett klart på en riktigt bra serie, bestämde jag mig för att ha ett serieuppehåll. Det var ett bra beslut. Jag ser enbart serier som jag verkligen tycker om och då blir det ofta många avsnitt per dag. Det är inte särskilt hållbart. Därför valde jag att sluta och istället ägna mig åt att koppla av, läsa eller se dokumentärer och filmer. Läsa har jag inte riktigt orkat ännu - efter långa dagar med plugg eller jobb är huvudet lite trött. Däremot har jag sett dokumentärer. Riktigt bra och lärorika dokumentärer! Okej, en var oerhört dålig , After Porn Ends. Där fanns ett riktigt pucko som sa felaktiga saker och lade konstiga värderingar och dokumentären hade en vinkling som var att kvinnor tog sig bara ur branschen tack vare sina män. Dessutom avslutades den med en konstig sammanfattning om vad som hade hänt och allt var negativt. Det var ungefär som att de hade bestämt sig innan för vad de skulle finna och vad de ville hitta. Den är därför inte särskilt objektiv utan snarare styrd av fördomar och en subjektiv syn. Den sög hårt faktiskt.

De andra dokumentärerna jag har sett har däremot hållit en hög nivå. En av de bästa var Virunga som handlar om området Virunga i Kongo, nationalparken och dess bergsgorillor samt hur natur kan leda till konflikt, korruption och oroligheter. Den var oerhört gripande.

Utöver att bli mer bildad genom dokumentärer har att inte titta på serier bidragit till att jag kommer i säng tidigare och sover betydligt bättre. Jag tittar på inte på tv med "ett avsnitt till, bara ett avsnitt till"-tankar utan jag planerar längden och går sedan och lägger mig. Givetvis hjälper det att jag jobbar och går upp sex på morgonen för att sedan komma hem vid halv sju, halv åtta på kvällen. Det har också gjort att jag vaknar tidigare, och mer utvilad, alla andra dagar också - kroppen ställde om sig oerhöet fort.

Kort och gott, att inte glo serier har än så länge gjort mig gott. Jag kommer garanterat falla tillbaka, men förhoppningsvis tar jag sådana här pauser igen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela