UnitedTears

Energidepån har fyllts på

Publicerad 2018-09-23 12:19:02 i Allmänt, Livet efter plugget,

Vilken helg det har varit! Vilken fantastisk och energigivande helg. I fredags fick jag besök av Petter och Anna och vovve. Middag, rom och cola och småprat ändå till lördag. Efter en härlig frukost gick vi till torget för en skördemarknad, sen promenad in till stan, till kyrkan, till falafeln och hemåt igen. Ett alldeles fantastiskt dygn!

(null)

Det efterföljande dygnet var också jättebra! Jag tog min MTB och cyklade mot skogen. Planen var att sätta mig någonstans och läsa, koppla av, njuta av naturen. Det gick inte jättebra dock, eftersom kroppen först inte var glad av att cykla, och sen inte hittade en bra väg att cykla på. Det slutade istället med att jag bara cyklade på lite olika ställen, men det i sig blev också avkopplande. 

(null)

(null)

För första gången på länge känner jag äntligen att jag har mycket härlig energi i kroppen, och känner mer avkopplad.

Bestulen på flera timmar

Publicerad 2018-09-18 12:16:44 i Allmänt, Jag älskar att springa, Livet efter plugget,

När standardsömnen består av att vakna minst ett par gånger under natten, titta på klockan och se att det är några timmar kvar innan klockan ringer, blir det lite underligt när det här inte händer. Efter mitt träningspass igår var kroppen trött och nöjd. Därför somnade jag som en stock, och sov hela natten. Jag vaknade inte förrän det var dags att gå upp. Problemet var bara att jag var inte redo. Kroppen var inte redo. Huvudet var inte redo. Första uppvaknandet ska ju vara att se att jag har flera timmar kvar! Inte att det är dags att stiga upp. Det borde egentligen ses som en riktigt bra natts sömn, ostörd och lång, men jag vaknade och kände mig bestulen på flera timmars sömn! Så det kan bli.


Träning, gulasch och tantvärk

Publicerad 2018-09-17 21:14:30 i Allmänt, Jag älskar att springa, Livet efter plugget,

När kroppen bestämde sig för att få en förkylning fick träning vänta. Promenader gicks och yoga gjordes istället, i väntan på att må bättre. Under den här tiden blev det ändå en del sittande, och sittande påverkar höfterna och gör dem oerhört stela. Efter att jag skadade höften i Uganda känner jag direkt när de blir stela (tantvarning, jag vet - t o m sjukgymnasten på vårdcentralen sa att jag är lite för ung för att ha problem med höfterna). I det avseendet har jag dock varit för trött, för lat, för "upptagen", för att yoga ut den stelheten. Det blev tydligt idag. Äntligen, äntligen! Efter två veckors uppehåll kunde jag klä mig i träningskläder, snöra på skorna och ge mig ut på en liten runda! Andningen gick jättebra, pulsen höll sig i schack och sjukdomsmässigt kändes det som att jag var ’back on track’. Höfterna dock... de där höfterna. Nu fick jag smaka på effekten av stillasittande igen. De ville inte riktigt röra sig, de ville inte riktigt lyfta benen. Det resulterade i tunga steg och många promenader (vilket förvisso är bra för att inte ta ut mig i början). Nu när jag i alla fall är lycklig över att ha sprungit igen känns det mycket mer motiverande att ta tag i benen också. Givetvis gjorde jag det inte direkt när jag kom hem. Nej, det var mer intressant att lägga sig på golvet en sväng. Kolla datorn, äta middag, ta del av en cook-along på Instagram... ja, det mesta egentligen. Nu har jag i alla fall, äntligen, tänt mitt ljus, lagt ut mattan och är, nästan, redo att börja. Höfterna kliar, vilket indikerar att det behövs. Det ska bli kul! Och jag är glad att jag fick träna! 

(null)
Vegansk gulash a la Portionen under tian, a la Lexii (en tager vad en haver).

(null)

(null)

(null)

(null)
🏃‍♀️💨

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela