UnitedTears

Pride paraden 2010

Publicerad 2010-07-31 12:24:43 i Allmänt,

Jag är medveten om att jag har varit extremt... fruktansvärt... dålig på att skriva den senaste tiden.
Min anledning?
Jag har börjat jobba. I en växeln. Det innebär att 6,5 timmar om dagen sitter jag framför en dator och svarar i telefon. Det är ett trevligt jobb! Men jag orkar inte med dator när jag kommer hem på eftermiddagarna.Jaha, så idag är det den stora Pride paraden i Stockholm. Det kommer nog bli episkt! Synd att jag inte är där. När jag var i London för tre år sedan var det Pride parad där. Det var galet! Folk klädde ut sig, andan var på topp och folk så man knappt tog sig fram! Även om vi var på väg på tågstationen fick vi en liten skymt av paraden.

 

Det jag gillar med Pride parader är att folk verkligen vågar stå för sin läggning och hyllar det! Det är imponerande att de vågar trots motståndet de oftast möter. Att de ens skulle behöva stöta på sådant motstånd! Alla har vi rätt till att älska, och bli älskade, om det så är till en man eller kvinna. Vi är alla människor och förtjänar att bli bemötta på samma sätt. Många säger att de tycker att det är helt okej med homosexuella, så länge de inte stöter på dem. Men... det resonemanget förstår jag mig egentligen inte på. Det är som att som hetero vill man inte att de man inte dras åt ska flirta med en. Men tänk då alla av motsatt kön som man inte heller dras till, är det okej att de flirtar med en då?

Egentligen borde vi se varandra som MÄNNISKOR. Inte som olika KÖN. Vi borde låta alla männsikor, stora som små, mörkhyade som ljushyade, asiater som amerikaner, hbt som hetero, alla borde ha rätt till att älska dem de älskar utan att bli dömda för det. Utan att behöva utstå hot, glåpord och otrevligheter.

Men, för att gå emot mig själv lite måste jag ändå göra tydligt att jag inte tycker att det är okej med äldre som tänder på barn. Människor som är på djur för att det gör dem upphetsade. Människor som är på döda. De läggningarna är INTE okej för mig. För det är till att utnyttja dem som inte kan säga ifrån, det är till att skända, förstöra, skada, och det är inte okej.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela