UnitedTears

Skola + tillämpa i vardagen = kärlek

Publicerad 2015-02-27 11:25:19 i Allmänt,

Skräddarställning på stolen. En god frukost har intagits och en kopp hjärteblandning (te), efter ett litet gympass (det är ytterst uppmuntrande att jag tar 25 kg mindre i bänk mot min träningsbuddy...). Nu börjar det verkligen bli dags att sätta fart med lite instuderingsfrågor. Ett bra sätt att undvika stress är ju att arbeta med litteraturen successivt, och inte bara veckan innan tentan. Förutom att det undviker stress blir det en annan typ av lärande också (hehe, Perspectives on Learning heter boken jag arbetar med just nu). Kunskapen fastnar på ett helt annat vis.
 
När jag ser orden jag använder: "lärande", "kunskap" och hur ord som "kompetens" och "kvalifikation" dyker upp lite oftare än vanligt, inser jag att de har fått en annan innebörd. Det finns numera en djupare förståelse bakom begreppen (något finns sedan innan i sinnet och därmed kan lärande uppstå, enligt Platon -> min tolkning att jag visste vad orden innebar tidigare (hur vet jag inte) och därmed kunde jag lära mig ytterligare vad de betydde). Jovisst, arbetsskadad, men det är ord som ofta dyker upp i arbetssammanhang och används på ett sätt som går lite utanför vardagsanvändningen. Nu är det givetvis ingen radikal skillnad, men värderingen blir givetvis något annorlunda. Jag älskar verkligen när det jag lär mig i skolan kan användas till verkligheten! Det är DÅ som jag verkligen har lärt mig något!
 
 
Min hemlängtan är kvar än. Det blir lite så när en inte har varit hemma på ett tag och vet att det kommer att dröja ännu längre innan nästa gång. 24 mars blir min nästa hemfärd. Då har jag varit i Uppsala i 3,5 månad utan att besöka familjen... Det är lilla hemkära jag inte van vid! Bilden ovan älskar jag för övrigt! Jag tänkte genast på Lotten, och Lotten tänkte på mig. Det är vi i ett nötskal! Om jag skulle ha den som bakgrundsbild på mobilen är det enda av texten som skulle synas "conversation", "best friend", "us we'd be", "mental hospital". Nyckelord som säger allt!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela