UnitedTears

Året är slut

Publicerad 2018-12-31 14:21:01 i Allmänt, Livet som vuxen, Tankar,

Den sista dagen på året. Frukost på sängen, en stund med läsning och sedan städa ut 2018. Julen är borta, växterna duschade, lägenheten ren. Nu är vi redo för ett nytt år, nytt liv, nya utmaningar.


Okej, så dramatiskt är det inte. Nyår känns ungefär som på födelsedagen när en över en natt har blivit ett år äldre. Eftersom det året faktiskt rör sig successivt blir det ingen stor grej när födelsedagen väl infinner sig och siffran ändras. Lite så känns årsskiftet. Bara för att siffrorna ändras efter klockan 00:00 innebär det inte att det magiskt uppstår nya möjligheter och att livet per automatik ska bli bättre. Jag är nog lite mer negativ än så gällande födelsedagar, nyår, eller "måndagsbantning" för den delen. Alternativt mer positiv till att förändringar och förbättringar kan ske även resten av året - det är en tolkningsfråga. 


Det är givetvis skönt att sätta punkt för saker också. Likaså ett år. Där kan jag se charmen, likt den när en skrivbok tar slut och en får påbörja en ny. Även jag ser på så sätt fram emot att fylla min nya "skrivbok" med nya upplevelser, mer löpning och träning, massa bra böcker och tid i naturen, och mer tid med familj och vänner.


Idag, till årets sista kväll blir det middag hemma, kanske lite spel, och när tolvslaget närmar sig ska vi ta oss till slottet för fyrverkerierna. Det är all magi som vi behöver för att avsluta året.
Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela