UnitedTears

Den lilla uppdateringen

Publicerad 2017-12-27 13:40:29 i Allmänt, Resor,

Ibland är det svårt att hinna och orka uppdatera här när dagarna sticker iväg. En går upp på morgonen och innan en hunnit reagera är det dags att lägga sig igen. På något sätt swishade december förbi och helt plötsligt var köket i lägenheten klar, jag åkte till Stockholm två gånger och sedan skulle jag hemåt för julfirande. Inte har tiden gått långsammare här. Nej, snarare tvärtom. Det känns som att jag nyss rullade in med tåget men imorgon är det dags att sätta sig igen. För att ta det hela i tidsordning:
 
Köket
Köket blev fantastiskt bra! Det är oerhört snyggt och jag har mycket arbetsyta nu! Dessa skåp är inte alls lika djupa som de gamla vilket innebär att, trots lite mer i höjd, är det lite trångt. Det mesta fick jag in till slut och jag ska bara fixa lite lådor och knivställ för att få det lite mer användarvänligt - och säkert. Arbetet gick fort och smidigt. Jag är jättenöjd! Jag spenderade sedan ungefär två kvällar med att städa och plocka i ordning. Det är bara frysen som ska fyllas på nytt nu med massa matlådor.
  (null)

(null)

(null)

Stockholm
Jag åkte och hälsade på mamma och pappa som var på besök i Stockholm. Vi gick till Kungsträdgården eftersom de skulle ha en julfest hela december. Vi var nog för tidiga för de hade soundcheck på scenen och ingenting annat än att folk åkte skridskor. Det var lite Central Park på TV över det och det var mysigt. Vi gick istället till en restaurang och tog lite att tugga på. Den bästa veganska måltiden jag har ätit på restaurang någonsin! Jag dregglade nästan genom hela måltiden och åt med glupsk aptit.
 
Efter maten gick vi inåt stan, till någon butik och till en pub för att ta en öl innan jag åkte hem för att greja vidare i lägenheten.

(null)
 
Förjul
På måndagen flyttade jag hem till min lägenhet igen. Julpyntade lite, försökte och misslyckades att baka pepparkakor och pluggade lite. På onsdagen hade vi en egen liten jul hemma hos mig. Vi åt god mat, drack glögg och hade ett litet julklappsbyte. Jag fick en vegansk kokbok (booya!) och stickers med Disneyfigurer på. Dator, mobil och ipod är numera vackert dekorerade, liksom pappas och mammas datorer också.

(null)
(null)

(null)

(null)

(null)
 
Hemfärd
Förvånansvärt enkel hemfärd blev det. Att resa i jul gör mig stressad. Det är alltid oerhört mycket folk, som också är stressade, med en mängd väskor. Jag valde att resa med ryggsäck och hoppades på att få plats ovanför sätet. Puuh, inte alltför många tänkte som jag vilket innebar att jag kunde ha väskan vid mig. Jag kom hemåt och var tröttare än tröttast. Det blev en tidig läggdags om jag minns rätt för dagen därpå var späckad. Handla, tandläkaren, NettaN, träning, plugga, plugga lite mer och plugga lite mer. Det var inte lätt att få ihop allt eftersom jag inte hade tillgång till bil. Till slut gick det och jag fick mycket gjort!
 
Jul
Julen närmade sig och det med stormsteg. Mamma och jag stod i köket och lagade mat av olika slag. Okej, jag lagade kalla, veganska röror, men ja. Det var åtminstone olika ingredienser. Dessutom rullade jag lite chokladbollar, med bas på dadlar och kaffe.

(null)

På julafton tog jag den numera traditionsenliga joggingrundan. Vanligtvis är det för att jag blir rastlös under dagen och därmed blir på lite mindre bra humör. Därför tänkte jag att det är lika bra att bestämma sig för att gå ut. Sagt och gjort. Jag fick mig en liten runda. Röra kroppen och rensa hjärnan. Lagom till att bli sen till julmiddagen när jag duschade. Det hör också till. Julen i år var mysig på många sätt. Den var alldeles lagom på alla vis. Dessutom var vi alla friska och både två av tre respektive var med. Bebissaker delades ut och vi fikade gott. Några av oss spelade även spel på kvällen: A ticket to ride. Jag älskar det och lite otippat blev det en stor succee hos fler.

(null)

(null)

(null)

(null)
 
På juldagen var jag återigen tröttare än tröttast. Jag orkade knappt röra mig ur fåtöljen på hela dagen. Jag följde bara med ut med hundarna ett par gånger. Sedan var det en efterjul hos min morbror. Med fika. Mums. Och hot tub hos oss - rynkigt. Det var också härligt. Framåt senare kväll drog mig dock undan för att sitta lite i telefon med den tredje respektive som inte var på plats.
 
Annandag jul
Sen kom då annandag jul. Den röda dagen då allt öppnar igen. Reorna startar, trafiken fylls på och butikerna smockas. Mamma och jag åkte in till stan för att fylla på lagret av onsies. Den har jag studsat omkring i idag och tagit fåniga selfies.
 
Efter lite butik träffade jag en kompis innan jag begav mig hemåt en kortis för att sedan gå på en hemvändarkväll en dag för sent. Ett stort gäng som ses på en pub för att umgås. Jag har missat det de tidigare två gångerna så det var verkligen kul att kunna komma med nu! 
 
Kvällen slutade med att jag tog bussen - oj, vad lugnt och behagligt det var - mot Landet och mamma hämtade upp mig. En dusch och sängdags.
 
Sista dagarna
Imorse studsade vi upp tidigt för att träna! En cirkel med halva familjen, ledd av Evelina. Vi var superduktiga och vackert svettiga efteråt. Jag lyckades även må illa. En aning så där. Kanske bara för att jag har en elak mage. Men lite också för att jag tog i. 
 
Övrig tid nu kommer att spenderas framför datorn, ätandes och sedan upp på tåget igen.

(null)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela