UnitedTears

Folk saknar vett!

Publicerad 2019-04-14 18:07:57 i Allmänt, Jag älskar att springa, Livet som vuxen, Tankar,

När jag går av tåget i Stockholm och ska uppför trapporna till Kungsbron brukar jag skratta för mig själv när jag ser kösystemet. Folk kommer från två håll och varannan person är oerhört viktigt! Det är en oskriven regel och visar verkligen på vår kärlek till kösystem i Sverige. Sen kommer jag till Uppsala och förvånas och förargas över hur folk beter sig så fort de kommer på en cykel. Det är som att allt vett försvinner. Istället för att stå i kö vid övergångsstället som ska delas av både cyklister och gångtrafikanter från båda hållen ställer sig folk bredvid varandra och cyklar till och med förbi långa köer för att komma över snabbare. Detta leder så klart till problem när det väl blir grönt för då finns det inte plats för alla att mötas. Dessutom cyklar folk fortfarande om och ska tränga sig vilket har gjort att olyckor har varit på väg att hända mer än en gång. Det är fruktansvärt! Antagligen är det den mest stressiga situationen på hela dagen. 


Jag älskar överlag hur folk beter sig på cykel- och gångvägar. De ska prompt gå fem på bredd eller cykla tre personer bredvid varandra och tvinga mötande att åka över på gångbana, bilväg eller ja, som idag... när jag var ute och sprang och mötte ett gäng på åtta, en familj i olika generationer, som definitivt skulle gå ihop på en bred gångväg. När jag kom springande sprang jag nästan in i ett träd för att de vägrade flytta på sig. De ockuperade alltså en bana bred nog för minst fem barnvagnar bredvid varandra, och hade inte vett nog att låta EN person komma förbi. Jag sa rätt ut "VAD är det för FEL på folk!?" Hur kan det vara så svårt att bete sig? Bilförare däremot de saktar in långt i förväg och släpper fram en så fort en har teäningskläder på sig och rör sig på ett springliknande sätt. Jag förvånas över hur de är schysta även när de inte behöver. Det uppskattar jag! Hur kan det vara sådana skillnader? Folk på tågstationen i Stockholm samarbetar som att de körde bil, och bilförarna är så bra att jag springer med ett leende. Cyklister och gångtrafikanter i Uppsala däremot, de kan inte den simplaste trafikregeln som att vi har högerregel, och kan inte flytta på sig för mötande. Det gör mig rosenrasande! Det är ett under att jag inte fått en hjärtinfarkt än.


Ventilering över!


Det var meningen att det skulle bli en lugn helg, men efter ett fantastiskt och energifyllt träningspass med PT i fredags fortsatte energin hela helgen. Vi åkte till Boländerna igår för att fixa krukor till det jag planterade förra helgen, vi hängde där lite mer innan vi åkte hem, vilade och gick sen på bio. VIP-salen, vilket helt klart var VIP! Det var mjuka läderstolar med elektroniskt fotstöd och som gick att lägga ned. Dessutom hade de bara 12 platser. Det var mycket lämpligt med tanke på filmen vi såg, Us, en skräck/thriller. Det var sista gången jag såg en sådan film på bio. Min stressnivå klarar inte av det! Men det var mysigt att komma iväg, och det är det som räknas.

(null)

Fredagens middag - ljuvligt!

(null)


(null)
Det växer fort...

Idag tog jag en löprunda. Den var tung, men skön. Utforskande av nya vägar och platser, och med tanke på att det var jobbigt tog jag tillfället i akt att lyssna och även stanna upp ibland. Eftermiddagen har nu spenderats i köket där jag har lagat någon riven rotfruktsgratäng och matmuffins. Det blir spännande att se hur de blir för jag höftade fram dem.


(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Så, även om folk i offentliga miljöer är fullkomliga idioter utan trafikvett har jag haft en riktigt bra helg. Fysiskt aktivt, mentalt avkopplande.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela