UnitedTears

Jag måste bara förtydliga...

Publicerad 2012-05-30 14:24:02 i Allmänt,

Igår skrev jag om Kate Chopins "The Awakening" och hur det kändes som att den reflekterade mitt liv. Det håller jag fortfarande fast vid! Jag måste bara tillägga att då hade jag inte läst slutet, depressionen som tog över huvudkaraktären och hennes uppgivenhet. Visst har jag haft mina mörkare stunder, det har nog alla. Mina har aldrig drivit mig så långt eller djupt som Edna Pontelliers däremot. Ett litet meddelande ändrade stämningen på berättelsen helt... Kate Chopin visste verkligen hur man skapade stämning, that's for sure!
Jag ville mest bara förtydliga detta, så att om någon läser det här, och som dessutom har läst texten, får fel uppfattning. De första 100 sidorna stämmer bra på mig. De sista 21 gör det verkligen inte.


Skrev Kate Chopin om MITT liv redan 1899?

Publicerad 2012-05-29 18:50:41 i Böcker,

Oj, en bra text till som vi har fått läsa till litteraturen. Den här gången var det "The Awakening" av Kate Chopin. Den var förvånansvärt bra och lättläst. Det jag föll för var nog att det känns som att hon skrev om hur jag känner mig just nu. Hon skriver om där jag är i mitt liv och hela mitt inre. Det är galet hur väl jag kände igen mig! Jag vet ju inte var jag befinner mig i mitt liv, vad jag vill göra eller något. Jag söker mig bort, jag söker mig tillbaka, jag vill ha förändring. Jag är på väg, jag känner att jag är på väg! Snart har jag hittat mig själv igen! Inte där än, men det kommer. Vad jag vet idag är att jag vill jobba med hälsa, därför hoppas jag med hjärta, själv och hela mig att jag kommer in den utbildningen jag har sökt till. Dock vill jag börja jobba nu! NU! Komma igång med mitt liv och få vara med i de vuxnas värld. Jag vill inte studera mer, men jag kan mycket väl tänka mig två år på denna utbildning som verkar oerhört rolig! Framför allt eftersom det är med det jag vill jobba, och utan den är det svårt att göra det.


Huvudkaraktären i berättelsen är lite likadan. Hon lever visserligen under en tid då hon är hemmafru, men hon vill ha förändring och få ett eget liv. Därför börjar hon gå emot sin man (jag som ogift singel har ingen att gå emot) och göra precis det hon vill och struntar i det hon inte vill göra (där är det mer likt mig däremot). I sin jakt på sig själv bestämmer hon sig för att flytta, vilket jag också har varit inne på. Istället för att flytta helt än (även om jag håller ögonen öppna) har jag ju möblerat om och det blev mycket bra och trivsamt. Ska jag flytta vill jag ha något mindre, vilket var det samma som hon kände. Hon ville ha det som var hennes och inte hennes mans, och jag vill ha något som jag inte har varit uppväxt med. Kvinnan i "The Awakening" är splittrad inombords, hon vet vad hon klarar och vill nå den känslan ofta och mycket, och låter inget stoppa henne. Den splittrande känslan ligger dock i männen i hennes liv. Förutom sin man är hon förälskad i en annan och låter en annan vara nära. Jag har inte samma beslutsamhet, men känslan av att vilja uppnå mer finns även hos mig. Männen i mitt liv finns inte på samma sätt som hos henne. Några sådana finns inte alls faktiskt, men på något sätt känner jag ändå igen mig.

Oj, vad jag möljer på... Känslan av innekännelse var så stark bara att jag var tvungen att dela med mig! Varför kunde inte inlämningen vara om det istället? Då hade jag ju så gott som varit färdig med den nu. Men men, jag får fortsätta med mina studier nu. Bita ihop det sista och sedan njuta av en skön sommar (snart åker jag till Åhus!!)!

Innan jag går vill jag bara tipsa om en bra låt också:

Förändring ska ju vara bra har jag hört

Publicerad 2012-05-26 15:18:53 i Allmänt,

Jag är en person som är i behov av mycket förändringar. Det behöver inte vara stora, men hela tiden. Antagligen hör det ihop med min raslösa själ. Jag var oerhört trött på min lägenhet, jag letar till och med ny... Dock är det en stor förändring och därför tänkte jag att jag provar med en mindre först och möblerar om! Sängen är det enda som står det den brukade, allt annat har fått en ny plats. Det ska bli intressant att se hur jag trivs när jag är färdig! Det är en bit kvar dock. Nu väntar jag på att golvet ska torka för då kan jag lägga tillbaka mattan sen och fixa fönstren.

Jag har ju sådana där stora fönsterbräden i marmor. De är jättefina! Men svåra att göra något med. Det brukar sluta med att de fungerar som en avlastningsplats vilket inte alltid är jättevackert. Jag vill ha en liten målarhörna, men till det behöver jag införskaffa ett skrivbord osv, men jag tänkte att så länge kan jag ställa upp mina pennor och dylikt lite fint i ett fönster. Fönstren är trots allt lätta att förändra. De kräver inte mycket jobb. Nu är golvet torrt, så, tillbaka till min lägenhet!


Jag tänkte för övrigt att jag kunde visa lite bilder från mumsiga måltider jag har tillagat de senaste dagarna:


Biffar med kokt sparris, stekta champinjoner, stekt zucchini, grönsallad och kesella med örtsalt.

Brunch innan ett hårt träningspass med personlig tränare.

Hemmagjorda hamburgare på salladsblad istället för bröd. Stekta champinjoner och zucchini, ost och tomat samt en egengjord dressing med riven morot i. MUMS!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela