UnitedTears

Basgruppsarbete, lektion 1

Publicerad 2017-01-26 17:55:34 i Allmänt,

När jag kom hem från campus idag var jag trött. Riktigt dödstrött. Jag har tagit det där med att plugga på allvar. Varje vardag gör jag mitt bästa att plugga och ligga bra till. Idag sågs vår basgrupp redan klockan nio för att få färdig vår uppgift. Fram till klockan två kämpade vi. Då gick ögonen i klrs. Vi packade ihop och... gick på en två timmars föreläsning. Hur klarade vi det egentligen? Bra fråga! Ivi var alla lika krossade. Trötta, men nöjda. Nu kan vi koppla av imorgon och läsa på egen hand. Perfekt!

Tanten fann ungdomens källa

Publicerad 2017-01-23 09:30:28 i Allmänt, Jag älskar att springa,

Likt en gammal tant började jag få svårt att gå igen. Förra veckan var min höft allt annat än glad. De gamla känningarna kom tillbaka. De där knivarna i höften. Dyker upp i vissa rörelser, men har i andra samma flexibilitet som vanligt. Jag klagade lite, bokade tid hos sjukgymnast (som vanligt) och testade sedan att lägga mig på foamrollern. 


"Nämen, se där, där var det ju en rejäl muskelknut. På höftbenet. Undrar om det kan ha påverkat? Ooh, okej, kanske ja. För där gör det ju ont. Ofantligt ont. Puuh, phew. Svårt att andas ont. Pust, okej, det får räcka."

Jag reste mig upp och helt smärtfritt kunde jag gå. Muskelknuten hade arbetats upp, om än tillfälligt. Vilken fantastisk känsla. Ungdomen kom åter. Den där foamrollern har använts flitigt de senaste dagarna kan jag lova. Innan och efter träningspassen. Och träningspassen sen! Ja, de har gått fantastiskt bra! Jag har haft bland mina absolut bättre pass de senaste dagarna. Sjukgymnasten tänker jag fortfarande besöka. För det här går inte i längden. Jag har ju fortfarande känningar. Det är åtminstone fantastiskt att ha hittat något som hjälper så pass bra!

Morgonens pass, 6 km, med lätt intervall på slutet. En tid som jag är helt okej nöjd som helt klart visar på förbättring. Avslutades med ett yogapass för att mjuka upp musklerna. Göteborgsvarvet, det kommer jag minsann att kunna genomföra!

Inför Göteborgsvarvet

Publicerad 2017-01-18 23:00:48 i Allmänt, Jag älskar att springa,

När jag var i Uganda kom min bror på den briljanta idéen att vi ska springa Göteborgsvarvet i år. Ja, varför inte? Jag sprang ju på bra där nere. Höjden och miljön var förmånlig för löpträning. Han anmälde oss och nu står vi alltså här. Fyra månader ifrån den stora dagen. Hur ligger jag till med träningen nu då? Jag skadade ju höften i Uganda och den har väl varit sisådär hela hösten. Sedan blev jag givetvis sjuk också. Varför inte, liksom? Nu är jag i alla fall igång igen. Höfterna är kanske inte jätteglada men jag hoppas på att kunna fjäska för dem med mycket yoga och stretching. Det ska banne mig bli tredje gången gillt! I år ska jag springa loppet. Jag ska ta mig igenom Göteborgsvarvet! Sedan ska jag ned till Uganda och skryta om min bedrift.


Idag hade jag mitt femte pass och jag känner hur jag sakta men säkert blir bättre. Alldeles för ofta bär det emot att snöra på sig skorna och ge sig ut. Passen har inte ens nästan överstigit OK men det känns i alla fall bra efteråt. För varje pass är jag ett steg närmare mitt mål.

Måndagens pass var tungt! Riktigt tungt! Motivationen var i bott, skorna var obekväma, sladden störde mig, näsan rann, allt var fel. När jag för femtioelfte gången rättade till skorna tyckte jag att min vy, om än upp och ned, var lite mysig. Det gav mig, konstigt nog, energi att köra klart passet - för det mesta joggandes.


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela