UnitedTears

Livet på en pinne

Publicerad 2014-04-28 18:51:03 i Allmänt,

Sista kvällen hemma innan jag åker till mitt älskade Åhus. Solen skiner och det är varmt ute. Jag lagade god middag som jag tog med ut på altanen och nu sitter jag här och njuter av naturens ljud. Vattnet skvalpar, fåglarna kvittrar och det surras runt mig. Samtidigt går solen sakta men säkert ned över de trädtoppade bergen. Det här är livet!


Träningskläderna är fortfarande på och snart börjar jag väl lukta. Vad gör väl det? Jag är ensam, matsäcken till resan är ordnad, väskan packad och det enda jag behöver göra mer idag är att diska mitt middagsfat och duscha. Det finns gott om tid.

Idag utförde jag "dag 2" på mitt nya träningsschema. Efter senaste mötet valde vi att splita programmet och inte köra helkropp. Idag stod rygg, biceps baksida ben och mage på schemat. Från att ha kört 3x6 reps till 3x15 blir det en rejäl psykisk omställning. Det gick helt okej i alla fall! Underarmarna saknade cirkulation åtminstone, och magen brände! Stående bålrotation följt av hög planka i ringar med benlyft följt av ett cirkelset med crunches, cykel, ryggresning. Oh my, vad det kändes till slut! Jag lär ju ha träningsvärk imorgon... *happy face*

Jag hatar pollen!

Publicerad 2014-04-26 15:42:08 i Allmänt,

Okej, jag älskar våren på många sätt men denna j--la björkpollen alltså! På Ica tidigare fick jag gå med solglasögonen för "vinddraget" av att gå fick det att svida i ögonen. Jag vill kunna sitta ute i solen och njuta med en kopp kaffe, men lider bara när jag gör det. Fy bubblan alltså!

Därför går vi över till roligare saker; träning! I onsdags träffade jag min tränare igen. Efter fyra veckors tung styrketräning har vi nu gått över till "lättare" vikter med fler repetitioner för nu ska här byggas muskelvolym! Jahaja, jag som har tittat på mina ben och känt att de börjar bli för stora. Målet med detta? När de kommande åtta veckorna är över ska jag kunna lyfta ännu tyngre!

Faktum är att jag tycker att det är spännande att få bygga lite. Jag har ju relativt lätt för att bygga muskler och det ska bli kul att se vad jag kan åstadkomma! Jag berättade detta för Petter, Lasse och Anna igår när de var på besök. Petters första fråga var: "ska du börja med sånt där otäckt pulver snart också då?", varpå mitt svar blev: "äsch, det har jag redan hållit på med ett tag!" Detta otäcka pulver är alltså proteinpulver. Visst, jag har varit skeptisk till det men jag har märkt en klar förbättring av att använda det. Dessutom som vegetarian har det verkar behövas lite extra ändå. Ah well, my money, my body, my life thus my decision.

Matten pockar på mer uppmärksamhet. Dags att återgå till den!En lättpåverkad människa

Publicerad 2014-04-24 17:19:00 i Allmänt,

Jag är ganska lättpåverkad av det som sker runt mig. Om någon som står mig nära mår dåligt, då kan jag bli deppig. Lyckligtvis blir jag glad och sprallig om någon bredvid mig är det. Om någon är stressad ökar genast pulsen och mitt sätt blir något hetsigare. T ex om någon som sitter bredvid mig äter snabbt och stressat kan jag efter en stund inse att "oj, där försvann även min mat".
 
Inte minst blir jag påverkad av serier jag ser och böcker jag läser. Nu är jag i en Gilmore Girls-fas igen. Då blir det mycket kaffe. Alldeles för mycket kaffe! Det ser ju så fantastiskt gott ut när de kommer med sina muggar och sörplar denna svarta sörja - som är ack så god. Schlabbemat blir det för mycket också eftersom de ständigt äter på Luke's eller beställer hem take-away. Allt ser så gott och slappt ut att jag väldigt gärna vill ha det själv.
 
Jag inledde min morgon idag med sovmorgon följt av ett avsnitt av serien till min frukost. Givetvis hade jag en kaffekopp bredvid mig. Dock var jag inte nöjd! När jag sedan skulle åka till jobbet hade jag bryggt en till kopp som jag tog med i min termomugg. Denna fick jag i mig ganska fort. När klockan var strax efter tio idag var jag därför speedad till tusen. Duracell-kanin deluxe! Kaffe är inte bra för mig, inte det minsta... Alldeles för lättpåverkad, även av det. Lite kul är det dock. Jag blir glad av serien och glad av deras stôllighet! Det passar mig ypperligt, även om lite extra popcorn och kaffe slinker ned.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela