UnitedTears

Icke-rolig huvudvärk

Publicerad 2017-10-24 17:28:10 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt, Jag älskar att springa,

En dryg vecka med huvudvärk, två migräntillfällen och cirka noll blodcirkulation i axlarna. Ett motionslopp och en gasque färdigarrangerad, ett högskoleprov skrivet och en hemtenta påbörjad. Ja, hälsan har väl inte varit på topp ett tag. Jag har ändå försökt att röra mig, promenera och dansa. Det har hjälpt med huvudvärken tillfälligt. Idag har jag försökt att skriva en hemtenta men fokuset var inte med. Istället snörade jag på mig mina low drop skor och tog en lugn runda. Testa både skor och hur kroppen i övrigt mår. Turen gick sådär. Det är svårt att springa med skor utan den minsta klack. Det är en stor skillnad mot mina vanliga skor. Huvudet känns inte heller bra nog för att ha tagit en sådan lugn runda. Förhoppningsvis har en liten joggingtur i alla fall hjälpt till att få igång cirkulationen och gör att morgondagens pluggande går lättare.


(null)

Bilder från Rhodos

Publicerad 2017-10-17 23:12:06 i Allmänt, Resor,

Det är redan tre dagar sedan vi kom hem från Rhodos. Dessa dagar främst bestått av morgon och kväll. Inte särskilt mycket dagar. Min syster och jag tog dock lite sovmorgon i söndags och sedan en promenad in till stan. Jag agerade väskvakt och spelade något ordleksspel på mobilen och syster kollade i affärer. Strax därefter skulle hon ta tåget hem. Lite underligt att säga hejdå när en har umgåtts intensivt med någon ett tag.


En fördel med att vara hemma är i alla fall att jag har tillgång till wi-fi till slut. Wi-fi är lika med bilder!

Vi hade en mycket bra resa till Rhodos, enligt mig! Jag skulle inte rekommendera vårt boende överlag. Maten var dock fantastisk, aktivitetsledare roliga och närheten till havet var guld värd. När det slutade blåsa spenderade vi mest tid där. Badade och lekte i havet för att sedan sola på stranden. Dessutom gjorde vi ett par utflykter, en till Rhodos stad och en vandring uppför Filerimos, och sista dagen spelade vi tennis. Vi var så dåliga att vi mest skrattade, men slutligen fick vi lite mer flyt och fick bollen över nätet mer än vid serven! Jo, den flög även över det höga staketet några gånger, men flög alltid tillbaka. 

Det var skönt att komma bort. Få sol och värme och lite systertid. Varje kväll spenderade jag även med att gapskratta för mig själv. Min syster var väl lagom road, men jag hade skoj i alla fall!

Vandringen till Filerimos var så där lagom. En ansträngning men inte för tung. En bra morgonutflykt som gör en hel eftermiddag på stranden mer än välförtjänt. Jag fylldes med massa härlig energi på den turen eftersom jag älskar vandring och berg och träd och ja, natur. Det var klockrent! Att få se påfåglar på toppen var inte fy skam det heller.

Tennis och några sista timmar i solen och havet gjorde oss gott. Redo att resa mot flygplatsen och flyga hemåt Sverige. 

Filerimos

Publicerad 2017-10-12 14:54:13 i Allmänt, Resor,

Efter att ha spenderat mångs dagar på en solstol i solen tog vi en lite vandringstur idag. Upp till Filerimos. En lagom tur med en utmanande uppförbacke. Innan vi ens kom till berget gick vi igenom bostadsområden. En fin och annorlunda miljö jämfört med vad vi har sett hittills. Den här turen var ett tips från Magda som jag stötte på huxflux på min kvällspromenad igår! Det visade sig vara ett bra tips. Jag blir alldeles lycklig av sådana turer. Få gå i berg, bland träd. Klättra uppför och nedför och svettas och njuta. Vi var borta i ungefär fyra timmar eftersom vi stannade på toppen en stund och hamnade på en omväg tillbaka. En alldeles lagom dagstur. Det var dock oerhört skönt att få lägga sig i havet efteråt. Låta saltet göra sitt på de ömma musklerna och sedan torka, och slumra, i solen. Med andra ord var det här en riktigt härlig dag!


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela