UnitedTears

Tredje året i rad: Valborg i Uppsala

Publicerad 2017-04-30 23:28:48 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Tanken var inte riktigt att fira Valborg i år. Med en tenta i fredags och ballett igår kändes tanken på en hel dags party inte särskilt lockande. Ju närmare det kom desto mer intressant lät det trits allt. Lite seg i starten började det med forsränning som vanligt. Gissa om skadeglädjen var hög när flottarna gick sönder vid det sista droppet. Det var kallt, men när solen var framme värmde det skönt. 


Från Fyrisån knatade vi vidare till Eko-parken - givetvis. Ingen Valborg i Uppsala utan Eko-parken. Vi hängde där ett tag, gick hem, och gick sedan ut på nation. Nationen var lite väl dålig så vi lämnade tidigt. Nåväl. Det är en lång dag. En riktigt bra och härlig dag. Det är okej att sluta tidigt. Vi fick i alla fall uppleva Valborg i Uppsala igen och det är något alldeles särskilt!


Sikken strålande dag

Publicerad 2017-04-27 16:10:22 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt, Jag älskar att springa,

Igår hade en fantastisk dag. Framförallt hade jag en riktigt bra löprunda!

Det hela började med att vi hade redovisning på vårt påhittade företags årsredovisning. Av någon anledning blev jag nervös. Nervös? Hur? Jag brukar ju ta det med en klackspark. Jag stod inför säkert 50-60 elever i Uganda förra sommaren och pratade obehindrat. Varför skulle jag bli nervös inför en liten klass nu? Ja, nya ansikten är väl jobbigt. När en vet att åhörarnas uppgft är att bedöma och kritisera. Det blir svårare. Nåväl, det var inte det som var syftet. Vi hade vår presentation och tog oss igenom i ett stycke. Den här stressen som min kropp hade skapat höll dock i sig. Eftersom det fortfarande var tidigt på dygnet, förmiddag mer bestämt, tänkte jag att jag lika gärna kunde nyttja stressen till att springa. Löppasset får kvalitet, studierna får kvalitet. Bara en massa wins. Givetvis började jag tvivla när det började hagla, men så fort jag såg solen skina igen gav jag mig ut. Jag möttes av sol, regn, hagel, snö, sol, hagel, snö, sol, hagel och vind, snö och moln. Årets alla årstider under en löprunda. Tro det eller ej, men det gav mig energi och jag sprang på. Mitt största hinder var att jag inte hade en exakt runda uttänkt eftersom jag inte visste vilken tur som skulle ge mig min önskade distans. Om vädret inte kunde ta ned mig skulle absolut inte detta få lyckas heller. Jag sprang, och sprang. När jag närmade mig hem bestämde jag mig för att springa 11 km istället för 10 km. Jag tog mig runt. Med energi kvar - men ingen motivation när jag var så nära hemma - och mådde så bra. 10 km nådde jag dessutom med över en minut bättre i tid än tidigare. Jag var verkligen strålande glad! Göteborgsvarvet kändes inte längre så långt borta och ouppnåeligt. Det kan gå. Det kommer att gå! Jag kommer att kunna ta mig igenom loppet. En insikt som lugnade och lyfte mig. Yes!

Efter att ha massakerat mina muskler med foamroller och akupressurboll kunde jag så småningom sätta mig för att plugga - med den önskade kvaliteten. Tentan imorgon kommer också att gå bra. Det måste den. Jag har aldrig uppskattat en kurs så mycket som denna och verkligen velat lära mig tack vare intresse. Tentan kommer att gå bra. Kort och gott, det var verkligen en bra dag igår. En riktigt bra dag! 

Träningsvärk i hjärnan??

Publicerad 2017-04-24 17:39:00 i (Student)Livet i Uppsala, Allmänt,

Jag förstår inte varför men emellanåt när jag läser kurser som innehåller med utmanande och tankekrävande moment störs min sömn. Ofta tycker jag att dessa kurser är jätteroliga, men ändå drömmer jag om det och vaknar upp till klarvaket tillstånd vid fyra på morgonen. Även nu alltså, när jag läser redovisningskursen i Företagsekonomin. Jag tycker att det är en mycket rolig kurs och som jag skrev i föregående inlägg känner jag mig inte alls stressad. Så varför ska jag vakna upp och inte kunna somna om på nätterna? Det känns ganska osnällt om jag får säga det själv. Kanske är det som när en får spir/det kliar i musklerna efter ett hårt träningspass utan att ha stretchat eller använt foam roller efteråt. Kroppen behöver få den där lilla massagen efter att ha använts hårt. Hjärnan borde inte vara ett undantag egentligen. Då är frågan: hur masserar en hjärnan så att den ska slappna av efter att ha tränat hårt? Jag vet faktiskt inte. Ingenting har ju fungerat än så länge. Inatt när jag vaknade lyssnade jag först på Andrew Johnson, och nästa gång tittade (mer lyssnade) jag på Krambjörnarna. Båda i ren desperation efter att få sova.
 
Med tanke på att jag sov så dåligt inatt har jag varit dödstrött idag. Vid lunch gick jag tillbaka till sängen för att sova. Jag, sova, mitt på dagen? Nej, det är inte rimligt - men det behövdes. Trots det har jag inte pluggat mycket. Därför är det skönt att jag känner att jag har relativt bra koll på saker. När jag har suttit med gamla tentor har jag klarat många av övningarna riktigt bra. Det är lite definitioner och förklaringar som jag måste träna på. Vilken tur ändå att jag har tre dagar till att plugga på!
 
Den här bilden visar en mätning från min klocka. Det vita är sömntimmarna. Det syns ganska tydligt att det var många avbrott i sömnen inatt.
 
Min klocka visar även i sömnen och kvalitet i antal timmar och procent. Det ser ju sisådär ut. Till viss del för att jag var varm (gissar jag) och till stor del för att jag stördes av mina drömmar. Jag blir tokig (säger hon med ett leende och ett besvärat skratt)!
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela