UnitedTears

Semesterveckan

Publicerad 2017-08-10 23:12:00 i Allmänt,

Hela den här sommaren har jag varit ledig, men senaste veckan har ändå känts mer som semester än innan. Därför kallar jag den för det. Semestern. Hela den här veckan har varit riktigt bra! Som jag nämnde förra gången var vi i Karlstad för sommarfesten. Vi tog det även lugnt, jag satt vid vattnet en del, vi tog en cykeltur och en promenad till badplatsen. Det var lugna och sköna dagar. Okej, jag blev otroligt uttråkad en eftermiddag och kväll, och var väl inte den största solstrålen just då. Det var några timmar av alla dagar. Inte illa ändå. Jag hann även putsa på mitt CV och personliga brev som blev klart och skickades in till en jobbansökan idag. Fingers crossed att timmarna ger resultat.
 
Efter Karlstad åkte vi alltså till Göteborg. Första dagen med lite upptäcksfärd på väg till vårt boende följt av middag på O'learys. På väg hem såg vi en byggnad som såg intressant ut och behövde utforskas. Det var konstmuseumet. I mörkret med kvällsdoften gick vi omkring och tittade på den färglysande fontänen, vi hälsade på Poseidon och tittade på den massiva museibyggnaden. Jag har sällan sett en sådan maffig, stor, byggnad. Det var verkligen imponerande. I kvällens stillhet, en måndagskväll i Göteborg, hade jag kunnat sitta kvar där i en evighet. Men, huvudet värkte och vi behövde upp tidigt dagen efter. LISEBERG!
 
 
 
 
 
Liseberg! Äntligen har jag fått besöka mitt älskade Liseberg igen. Efter frukosten studsade jag på sängen av energi, glädje. Jag ville ut därifrån, komma dit innan de öppnar. Det blev inte så. Vi kom dit ca tjugo över elva (de öppnar elva) och köerna var redan långa, men solen sken och vädret var bra. Trots att min åksjuka blir allt annat än bättre för var år som går köpte jag mig ett åkband fast besluten att åka mycket! Det blev inte så. Det gör dock ingenting. Jag fick sällskap på varenda karusell jag tog och det är jag jätteglad över!
 
 
 
Det enda jag kände att jag "missade" att åka var Helix och Lisebergsbanan, snurrande saker kan jag vara utan. Helix, med sina två minuter upp och ned och loop och krängande, med topphastighet på 100 km/h, kändes lite väl överdriven för någon redan åksjuk. Jag åkte upp till den men kände när jag stod där att jag skulle troligtvis kräkas över någon. Är det värt det? Nej, kanske inte. Vi gick till Kållerado istället! Åt lunch, åkte Flume Ride igen och gick sedan hem. Jag somnade. Vi gick sedan så långt som nedför trapporna till restaurangen nedanför. Vilken mat! Ojojoj, det bästa på länge! Jag var så mätt och belåten. Maten var det enda vi orkade den kvällen. Vi gick rätt upp på rummet igen efteråt, såg en film och somnade.
 
 
Vår sista dag i Göteborg var regnig. Inte lite regnig heller. Spöregn. Med uppehåll. Vi hade egentligen tänkt utforska lite mer, gå omkring och titta. Med trött ben och blött väder lockade det inte jättemycket. Istället för att gå omkring mållöst i väntan på tåget gick vi till Universeum. Det har jag också längtat efter att besöka igen. Jag minns nämligen bara några få saker därifrån. Kön var lång, jag tappade nästan energin men vi kom in till slut. Jag är så glad över att vi kom in! Vi hann med alla plan, mer eller mindre, och jag fick besöka regnskogen igen, om än artificiell. Det kändes fint. Skapade en längtan, men dämpade en annan.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom ut från Universeum hade vi lagom med tid att gå till centrum, äta lunch och sedan röra oss mot tåget. Det var perfekt tajming. Vi kom hem, lade oss tidigt och sov till länge imorse. Vilken lyckad semester!
 
Bra saker i punkter:
  • Grillfesten var suverän!
  • Bjuda mamma och pappa på scones-fika/middag.
  • Le Mat B&B - ett toppen bra B&B som ligger centralt, är jättefräscht och inte särskilt dyrt. De har även helt okej frukost. Skulle lätt bo där igen.
  • Middagen på Beerista. Så gott!
  • Lunchen på Andrum, helt vegetarisk restaurang mitt emot Nordstan.
  • All trevlig personal vi stötte på i Göteborg.
  • Upplevelserna på Liseberg och Universeum.
  • Givetvis mitt sällskap! Det var mysigt med en resa ihop.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela